Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » EU-n kívülről jött munkavállal...

EU-n kívülről jött munkavállaló munkaerőkölcsönzése lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan problémába futottunk bele, hogy egy EU-n kívüli, esetünkben Nigériaból érkezett munkavállalási engedéllyel rendelkező csoporttársunk szeretett volna munkát vállalni olyan cégen keresztül, amely outsource-al foglalkozik. Tehát az adott cég "kölcsön adná" egy másik cégnek a munkavállalót. Azonban elviekben ez nem lehetséges, mert a munkavállalási engedéllyel közvetlenül lehet dolgozni egy cégnél, de a munkavállaló nem kölcsönözhető, mert elviekben törvénybe ütközik, legalább is ezt mondták neki. Aki tud erről pontosabbat, annak várom a válaszát. Elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg így van. Egy megerősítésnek is örülnék, de sajnos ilyen spec esetű tartalmat nem találtam sehol.
2020. febr. 26. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet harmadik országbeli állampolgárt is kölcsönözni, közvetíteni.

Itt miről lenne szó? Az outsource nem kölcsönzés.

2020. febr. 26. 10:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Igazad van, kicsit összekevertem a fogalmakat. Tehát mint kölcsönzött munkaerő dolgozna, egy ezzel foglalkozó cégen keresztül, egy "harmadik félnek".
2020. febr. 27. 08:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Közben próbáltam több infót szerezni. Elvileg harmadik világbeli országból származó embert nem lehet kölcsönöztetni, de találtam olyan forrásokat, hogy hiányszakmában dolgozók ez alól kivételt képeznek. Esetünkben szoftverfejlesztő az adott szakma.
2020. febr. 27. 09:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet.

Ha kell munkaerő kölcsönzős kontakt, akkor írj privátban.

2020. febr. 27. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!