Mit lehet tenni ha valaki illegálisan hulladékot rakott a telkemre és meg akarnak büntetni?
Nagy mennyiségű hulladékot raktak a telkemre, és most az önkormányzat engem szólított fel, és büntetést helyezett kilátásba.
Természetesen nem én raktam le a hulladékot, hanem a telek mellett élő lakosok... mégis rám akarják verni ennek az elszállítását.
Mi történik, ha nem szállíttatom el, mert lehet hogy többe kerülne, mint a maximális büntetés (200 ezer), újra megbüntetnek?
Ha akkor nem tettél feljelentést amikor odatették a hulladékot, akkor most már késő. Most a te telkeden van és te felelsz érte - az önkormányzat nem tud mást felszólítani, mint téged, akinek a telkén ott van a hulladék.
Ha ilyen indok elég lenne akkor mindenki azonnal azt állítaná hogy valaki más tette oda a szemetet, nem is az övé.
Segítséget kérhetsz az önkormányzattól ahhoz hogy ezt a hulladékot onnan el tudd tüntetni.
ha tudod hogy ki volt az aki odatette, akkor polgári perben megpróbálhatod kártérítésre kötelezni, de nem tudom hogyan tudnád rábizonyítani.
Feljelentést rendőrségen? Miért teszek ilyenkor feljelentést pontosan? Mert valaki belépett a telkemre vagy illegális hulladéklerakásért?
Nem járok a telekre szinte soha, de a köztereseket se tudom elképzelni, hogy már másnap ott teremnének, amikor valaki oda lerakta a hulladékot. Innen nézve akkor most is tehetnék feljelentést, mert nekem is most jutott tudomásomra.
Próbáld meg! De én nem bíznék sok sikerben a helyedben. A telek a tied, nem csak elehetőséged azt hasznosítani hanem kötelességeid is vannak vele.
Ha én lennénk a döntnök hasonló ügyben, nem nagyon hinném el azt a magyarázkodást hogy azért most teszel feljelentést mert évek óta nem voltál a telkeden és csak a hatóságtól tudtad meg hogy hulladéklerakó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!