Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Polgári perben kérhetem, hogy...

Polgári perben kérhetem, hogy amennyiben én nyerek, a pervesztes térítse az ügyvédi és egyéb, a perrel szorosan kapcsolatos (pl. szakértői díjak, utazási költségek, stb. ) költségeimet?

Figyelt kérdés

Ha igen - vagy legalább részben igen -, mikor és hogyan kell ezt az igényemet jeleznem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 23. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A mindig is a vesztesre hárul.
2010. júl. 23. 20:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez úgy müködik hogy a felperesnek kell kifizetnie mindent, illetékek, ügyvédi költség. majd mikor megnyerted a pert akkor megítélik a költségek megtérítését is. ha nem tudja kifizetni akkor már jogerösen jön egy felszámóló és ö vihet vagy elárvereztehet mindent és a felszámolót is a vesztes fizeti ekkor már.
2010. júl. 23. 20:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert amikor korábban (4 éve) nyertem egy pert, akkor a per tárgyán felül csak a perköltséget ítélték meg, igaz, nem is kértem külön az egyéb költségeim megtérítését. Ebből úgy értem, hogy ez nem jár automatikusan. Most úgy néz ki, hogy sajnos megint pereskednem kell és szeretnék okosabb, felkészültebb lenni.
2010. júl. 23. 20:46
 4/4 anonim ***** válasza:
57%
Az ügyvéded nem szólt erről ?
2011. jan. 4. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!