Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kel újabban bekamerázni...

Miért kel újabban bekamerázni mindent? A buszokat, és a vonatokat is beleértve.

Figyelt kérdés

vasúti szerelvény rá van feste egy kis kamera, és hogy "video", ás láttam hasonló jelzést távolsági buszon is. Azt, hogy felvétel készül azt vágom. De hol? Magában a szerelvényre, vagy ezt a testkamerára értik? És buszon hol?

Én néztem szerelvényen belül és buszon, nem láttam a kamerát.

Ha nem testkamera, akkor esetleg az ajtónál van buszon, vonaton?

És ez amúgy szabályos? GDPR meg minden...?

Az ellenőrök testkameráját megértem a védelmükben, sajnos erre szükség van pár helyen. Sőt, azt is megérteném, ha a problémás vonalakat kameráznák be. De ezt nem.

Mi a célja ennek az egésznek? Talán a megfigyelés?!

Vagy arra kíváncsiak, ki hogyan túrja az orrát?

2020. febr. 17. 18:26
1 2
 11/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"És ez amúgy szabályos? GDPR meg minden...?"

Igen. Az utazásnak van egy ÁSZF-je, amiben bele van írva, hogy felvétel készülHET rólad (gyk: nem biztos, hogy fog), azt mennyi ideig tárolják. Azzal, hogy megkezded az utazást, ezt az ÁSZF-et (ráutaló magatartással) elfogadod.

2020. febr. 17. 19:08
 12/15 A kérdező kommentje:
És ha elmondásotok szerint a "cigók" miatt van ez, akkor miért nem csak a problémás vonalakon van ez? Vagy miért nem elég a testkamera?
2020. febr. 17. 19:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12: Azért, mert úgy vannak vele, hogy inkább most bekameráznak mindent, mint megint utána megvárni míg problémás lesz a vonal, aztán megint kapkodva felszerelni, stb.

Testkamera meg azért nem elég, mert mindig azzal támadták meg a bíróságon az egészet, hogy manipulálta az ellenőr a felvételeket, stb.

2020. febr. 17. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A járműveken telepített kamerák vannak, ami nem jelenti azt, hogy ezek 0/24-ben működnek is. A járművek sem mindig ugyanazon a vonalon, ugyanabban a napszakban járnak ám!

Egyébként a plafonon láthatod általában a kis fekete "gömböket". Azokban van a kamera, mert így nem lehet megrongálni, illetve azt sem látod, merre néz pontosan.

2020. febr. 17. 20:28
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező

Nem jó ez a megfigyelt világ, mert jogos a félelmed, hogy így könnyen megfigyelhető lesz bárki.

A baj ott van hogy már elkéstél ezzel a félelemmel. A telefonodon keresztül már akkor figyelnek meg amikor akarnak, lehallgatva, távolról bekapcsolva akár a melletted állóét. Ahogyan már évtizedek óta képesek műholdról az embereket megfigyelni, megmondani hogy mekkora hátizsák van a hátán, piros pólója van-e vagy kék. A technológia már túlhaladt azon hogy a köztereken a kameráktól kelljen tartani.

Az nem azoknak kell akik esetleg meg akarnának figyelni, hanem pont azoknak akik megpróbálnának megvédeni. Aki meg akarna figyelni az megteheti most is, a köztereken újabb kamerák felszerelése nélkül is. Sajnos.

2020. febr. 17. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!