Ha nincs titoktartási aláírva (se a munkaszerződésben ilyesmi pont) akkor bármit elmondhat a munkavállaló ami a munkával kapcsolatos belső információ?
Akkor mondok konkrét példát.
Voltam egy munkahelyen majd felmondtam. Az oka az volt hogy irodai munka lett volna de az első héten 3x-is lehívtak a raktárba mert ott kevés volt a munkaerő, pakolni... Azonnali hatállyal felmondtam mert ez nekem nem tetszett, nincs benne a munkaköri leírásomban.
Ha valakinek ezt elmondom, majd a régi munkahelyem visszahalja, bajba kerülhetek?
Nem, emiatt nem. Ahhoz már kéne egy konkrét titoktartási szerződés, ami meghatározza hogy bizonyos infókat akár felmondás utáni X ideig is titokban kell tartanod.
Meg egy ilyen elmondok valamit egy havernak dolog amúgy is egész más tészta, mint mondjuk egy nyilvános cikket publikálni erről.
És mondjuk ha vezetnék egy nyilvános blogot, vagy ugye mostanában vlogot ahol elmondanám hogy otthagytam xy céget mert olyat csináltatott velem ami nincs benne a munkaköri leírásomban?
Nem csinálo kilyet amúgy, de most hogy így írtad a publikus dolgot, belegondoltam.. :D Hisz ezt sok ember látná és elég negatív lenne nekik azonban 100% igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!