Lehet kötelezni egy egész munkahelyet egy temetésen való részvételre levonással fenyegetve? Részletek!
Jogászok!
Van egy hülye kérdésem.
A főnököm kötelezheti az egész céget arra hogy elmenjen egy temetésre tetszik nem tetszik alapon?
Részletek.
Meghalt a főnök felesége. A temetése hétköznap és mindenkinek kötelező menni-mondja a főnök.
Páran szóltak hogy a temetés délután van, ami nem munkaidő, meg eleve mi az hogy kötelező menni egy temetesre. Szóval nem mennek mondták többen.
Erre a főnök kitalálta hogy aznap nem lesz munka zárva lesz a cég de ez nem azt jelenti hogy extra szabadnap hanem szépen a munka helyett mindenki jön a temetésre. Ha úgy tetszik (mondja a főnök) aznap az a munka hogy jövünk a temetésre.
Aki nem jön, azt úgy kezeli a cég mintha egy munkanapra nem jött volna (fegyelmi, levonás fizetetlen nap).
Tehát summa summarum oda jutunk hogy vagy megyünk a temetésre vagy anyagi kár ér minket.
Jogászok!
Erre az egészre mit mondtok?
Azt írod ez egy cég, magáncég,
Valószínűleg a feleséggel közös néven van a főnökkel, mert úgy szokott lenni.
Mellesleg én a főnök helyében megkérdőjelezném a céghez való elhivatottságodat, most már akár elmész, akár nem.
"Mellesleg én a főnök helyében megkérdőjelezném a céghez való elhivatottságoda"
Az régesrég nem kérdés, soha nem is volt kérdés, de a főnök nem igazán van abban a helyzetben hogy ilyesmin filózgasson mert amíg úgy fizet ahogy (jó szarul....) addig örülhet hogy van embere egyáltalán. A napnál világosabb hogy a kutya se dolgozna itt ha lenne más., ill ahogy lesz más már lépnek is le.
Én is meddig tervezek itt lenni? Amíg nem találtam másikat.
Ez a mostani eset meg csak még jobban erősít hogy amint lesz ami csak 10 ft-tla is jobban fizet már el is mentem.
Ez balázska,átruccant ide az emberek kategóriából.
De multkor még valami iskolában dolgozott balázska,legalábbis azt hazudta.
Semmi joindulat egyutterzes nincs benned.
Vannak emberek gerinc nelkul is.
Élõ példa.
"egyutterzes nincs benned."
EGYÜTTÉRZÉS A FŐNÖK IRÁNYÁBA????? Életemben senkit se gyűlöltem úgy mint azt a mocskot.
Életemben senkit!! Gyűlölöm!!!
Ne félj az Ő TEMETÉSÉRE arra el fogok menni! Ne félj azon ott leszek kérés nélkül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!