Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elhagytam a személyim a...

Elhagytam a személyim a diákom a tb-m, lakcímkártyám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Ezeken kívül még egy két kártya van benne amiket nem használtam sose. Bankkártyám nincs csak úgy ámblokk mit kell csinálni ha ezek elvesznek?

2020. febr. 5. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Menj be a Kormányhivatalba, és csináltass új személyit. Az újfajtához már nem kell lakcímkártya, mert a biometrikus személyi tartalmaz mindent. Ez mindenképpen kell majd ahhoz, hogy a diákigazolványt meg tudd igényelni. De ezt majd ott elmondják... A diákhoz valszeg kell majd iskolalátogatási igazolás v. hasonló.
2020. febr. 5. 20:46
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Keresd elő az anyakönyvi kivonatod, menj be egy kormányablakba és csináltass új okmányokat. A diákhoz is ott tudod igényelni a NEK adatlapot.
2020. febr. 5. 20:48
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Jaja, anyakönyvi kivonat az alap. Abból indul a személyi.
2020. febr. 5. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
2020. febr. 5. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Biometrikus személyi nem kötelező.

Sose csinaltatnék olyat, hogy még az is a rendszerükbe legyen.

Anyakönyvi kivonattal csinaltathatsz új személyit.

2020. febr. 6. 04:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5-ös, akkor útleveled sincs??

Amúgy a rendőrségen is be kell jelenteni az elvesztést, mert visszaélhetnek az igazolványaiddal.

2020. febr. 6. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs útlevelem. Minek? Nem megyek olyan országba ahova útlevél kell.
2020. febr. 6. 14:16
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát, akkor egészségedre.

Én biztos nem akarnék azért schengenen belül maradni, nehogy meglegyen a rendszerben az ujjlenyomatom. :D Voltam már több helyen USÁban, Ázsiában... El nem tudom képzelni, hogy ne legyen útlevelem. De persze a te dolgod.

2020. febr. 6. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretek repülni, úgyhogy nem megyek messzire. Persze lehet menni hajóval is. Vannak olyan országok, ahová személyivel is mehetsz. :) Tehát, ha elmész Görögországba kocsival akkor Macedonia is elfogadja a személyit, vagy Szerbiba is mehetsz személyivel, Montenegroba is.

Amúgy útlevélnél sem kötelező az újjlenyomat, csak akkor, hogyha gyorsabban akarod megkapni, egyébként meg várhatsz rá 1 hónapot.

2020. febr. 6. 16:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2020. febr. 7. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!