Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha jan 1-el emeltek bért...

Ha jan 1-el emeltek bért elvileg de még mindig semmi papírt nem kaptunk róla, a héten mindenképp kiderül igaz vagy kamu?

Figyelt kérdés

Tavaly decemberben jelentették be, hogy jan 1-el emelnek. De mind a mai napig semmi papírt nem kaptunk az emelt bérről, ami azért érdekes mert új szerződést kellett volna adni, hiszen a mostani szerződésben a régi bér van, és az már több mint egy hónapja nem érvényes-elvileg.

De semmi papír.

Viszont a héten pénteken megjön a januári bér, ami már az emelt. Elvileg.

Vagyis a héten legkésőbb mégis kell új szerződést adni az emelt bérről?

Azért vagyok ilyen bizalmatlan mert szó elszáll amíg csak ígéret van az emelésről és nincs semmi papír, addig megteheti hogy nem is adja oda.

Ha lenne papír nem tehetné meg (mert akkor bíróság lenne belőle).

Azért csöppet érdekes, hogy tavaly december óta nem voltak képesek ennek a 20 embernek aki itt van új szerződést írni ha csak a bér módosul és semmi más.

2020. febr. 4. 10:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem kamu, nálunk is minden januárba emelik százezerrel.
2020. febr. 4. 12:04
 2/16 anonim ***** válasza:

Hányszor írod még ki ezt a kérdést?

Nem kapsz fizetésemelést, és kész!

Ha hiába írtuk le neked eddig vagy ötvenszer hogy majd meglátod amikor megkapod a fizetésedet és még te is leírod, de akkor sem vagy képes megvárni, akkor más nem marad: nem kapsz, igazad van, csak kamuztak. Ennyi.

2020. febr. 4. 15:06
 3/16 A kérdező kommentje:

" akkor más nem marad: nem kapsz, igazad van, csak kamuztak. Ennyi."

Nos, 3 nap és kiderül kinek van igaza. Én vagyok-e "oktalan" vészmadár vagy sem, mert 7-én megjön a bér, és vagy több vagy nem.

Ha nem nekem lett igazam.

Én továbbra is állítom hogy azért nem adnak papírt mert kamuztak és egy fillér emelés se lesz.

Ha tényleg akarnának emelni lenne papír is.

Azért nincs papír mert azt már nem lehetne később letagadni.

De oké lássuk kinek lesz igaza.

3 nap!

2020. febr. 4. 15:28
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell a cegnek januar elso munkanapjan odatenni eled az uj szerzodesed az uj ceggel. Van 30napja legalabb, szoval ha februarban adja visszadatumozva, a kutyat nem erdekli.
2020. febr. 5. 07:11
 5/16 A kérdező kommentje:

" Van 30napja legalabb"

De az már lejárt!

Febr eleje van!

És semmi papír még mindig!

És ugye 3 nap van feb 7-ig amikor is megjön a januári bér, ami már az emelt kell legyen. Ha NEM AZ, akkor a FŐNÖK HAZUDOTT.

És mit fogunk tenni ez esetben? Mivel papír nincs a kezünkben így.... így semmit?

Eltaláltam?

2020. febr. 5. 08:24
 6/16 A kérdező kommentje:

"szoval ha februarban adja visszadatumozva“

Ja és a visszadátumozás már alapból egy teljesen korrekt jogszerű magatartás igaz? Naná hogy az.

Nem csalásnak hívják ezt „jobb helyeken“ egészen véletlenül?

Mert akkor én is beadok egy felmondást 30 napra visszadátumozva és közlöm majd hogy a 30 napos felmondási időm máris letelt így azonnal megyek. Ugye milyen korrekt lenne?

Semmi gond, igaz? Hát ha a cégnek szabad nekem is.

2020. febr. 5. 08:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

En pont ma kaptam meg, 31.re visszadatumozva.

Nagy dolog.

2020. febr. 5. 09:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan nem korrekt a visszadatumozas, de ez esetben neked kedveznek a szerzodesmodositassal. Bert emelnek. Ha nem tetszik vagy kifogasolod, akkor ne ird ala, es mehetsz csomagolni. Te dontod el.

Ha alairod elfogadod.

Nyilvan ugyanezt nem tudod eljatszani a felmondassal hiszen azt ilyen formaban nem fogja elfogadni a ceg.

2020. febr. 5. 09:50
 9/16 A kérdező kommentje:

"Bert emelnek. Ha nem tetszik vagy kifogasolod, akkor ne ird ala, es mehetsz csomagolni. Te dontod el."

Már bocsánat de te egészen egyszerűen képtelen vagy felfogni mit kérdezek vagy felfogod de szándékosan mellédumálsz.

Akkor mint egy ötévesnek, úgy teszem fel a kérdést

a) ha egy cég béremelést ígér de csak szóban

b) papírt nem ad róla

c) és mégse adja oda az emelést később hiába ígérte (magyarul hazudott...)

Akkor ÉN mit tudok tenni az emelésről szóló mindennemű írásos dokumentum nélkül? Hogy bizonyítom (mondjuk) később egy bíróság előtt hogy a cég átvert és hazudott?

mert ha lenne papír az emelésről tiszta sor.

Na ezért kell nekem a papír, és ezért mondom hogy hazugság az egész mert ha tényleg emelni akarna, írásba is adná. Volt rá KETTŐ hónapja( emelés bejelentve dec elején + a január tehát kettő hónap elment)

De mivel nem is áll szándékéban emelni csak hazudott bele az emberei képébe így naná hogy nem adja írásba az emelést.

Így már érthető vagy még így se?

2020. febr. 5. 11:00
 10/16 anonim ***** válasza:

Azt hiszed te olyan kva okos vagy? Akkor miert nem vagy tisztaban azzal hogy a szobeli igeret semmit nem jelent. Ha a fonok akar, akkor ad, es akkor ad majd rola papirt. Lassab megjon a januari bered aztan a berpapirodon meglatod hogy emelt e vagy nem.

Ha emelt akkor visszadatumozva alairod a szerzodesmodositast.

Ha nem emelt, akkor igy jartal. Mehetsz a sohivatalba panaszkodni.

Egyebkent ha nem a napi munkaugyis troll lennel, akkor odaallnal a fonok ele es szepen megkerdezned tole, hogy Főnök, szamithatunk a december elejen beigert beremelesre vagy nem. Nyilvan ezuttal az igazat mondana, hisz par nap mulva ugy is jon a fizetes es akkor kiderul. Ennyi.

2020. febr. 5. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!