Ha 1 hónap után mondtam fel, határozatlan idejű munkaviszonyban, akkor ugye nincs felmondási idő. Mikortól számítható megszűntnek a munkaviszonyom?
Munkaszerződésed meghatároz próbaidőt.
A próbaidő alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató indokolási kötelezettség nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.Az elszámolás az utolsó munkaviszonyban töltött nap utáni 5 munkanapban kötelezően meg kell történnie.
Jogszabályi előírás szerint az utolsó munkában töltött naptól maximum az ötödik munkanapon ki kell fizetni a munkabért, valamint minden, munkaviszonnyal kapcsolatos járandóságot és igazolást is ki kell adni a munkavállaló részére.
Nincsen mellébeszélés.A munkáltatót "szólítsd fel"a jogkövető ,agatartásra! Ne félj szembeszegülni neked ott már nem árthatnak mivel a felmondás megtörtént.
Mellébeszélés estén említsd meg hogy a következő munkáltatód azonnal alkalmazna és mivel nem tud(az előző papírjaid nélkül) ezért a kihagyott munkalehetőségért mint károkozásért talán még be is perelhetnéd... :)
Ennyit már általában nem bírnak és TE széles mosollyal elmehetsz.
Akkor rajta!
Nincsen többet vesztened.
Illetékes megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervénél tehető bejelentés személyesen, telefonon, vagy írásban (levélben, e-mail-ben).
"Ha 1 hónap után mondtam fel, határozatlan idejű munkaviszonyban, akkor ugye nincs felmondási idő. "
Ezt nem ez határozza meg.
Ha próbaidő alatt mondtál fel, akkor nincs felmondási idő, mert az azonnalinak minősül.
Próbaidőt szerződésben lehet kikötni. Lehet, tehát nem kötelező! Ha nem szerepel próbaidő a szerződésben, akkor nincs próbaidőd, ilyenkor teljesen mindegy, hogy mikor mondasz fel, akár már másnap is, felmondási idő lép életbe.
Nekem 5 munkahelyből 4 helyen nem volt próbaidőm!
Nézd meg a szerződésed szerepel benne próbaidő kikötése vagy sem! Kizárólag azon múlik, hogy van felmondási időd, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!