Egy orvos bele nézhet a egészségügyi rendszerembe, ha nem a kezelőorvosom?
Szerintem nem. Attól, hogy hozzáférhető a rendszerben, nem nézegetheti bárki, akinek kedve van hozzá. Ha kapcsolatba kerülsz azzal az orvossal, rendelővel, osztállyal, akkor igen, megnézhetik a korábbi leleteidet, adataidat, stb. Lehet, hogy nem a kezelőorvosod, pl. elmész nőgyógyászhoz és elküld UH-ra. Az UH-on is látják, mi van a rendszerben rólad, láthatják is. Ezzel nincs gond. De ha Dr. Kiss Pista megismert egy szórakozóhelyen és így akar többet megtudni rólad, akkor nem nézheti meg.
Szerintem kérdezd meg a betegjogi képviselőt, ő pontosan tudja. Neten lakóhely szerint meg tudod keresni.
"saját teljesen más betegségemről szóló zárójelentést."
Simán feljelenthető jogosulatlan adatkezelésért.
Itt Németországban átkerültem egy másik klinikára, ugyanazzal a betegséggel, és csak úgy adhatta ki az kórlapot-zárót-röntgent-stb. az első klinika, hogy írásban feloldottam a titoktartás alól.
Milyen egészségügyi "rendszeredbe"? Nem rendszered van, legfeljebb tárolt adataid a rendszerben.
Akkor tud belenézni, ha bármilyen okból kezel téged. Egyébként csak úgy, szórakozásból, nem ülhet otthon és nézegetheti idegenek adatait, ha erre gondoltál.
Lehetősége van rá, joga nincs hozzá a bezeg engedélye nélkül
A betegjogi képviselőnél lehet jogosulatlan adatkezelés miatt panaszt tenni
Se joga, se lehetősége nincs az EESZT rendszerben betekinteni az egészségügyi dokumentumokba, ha nem a kezelőorvosod.
Ha a kérdés egészségügyi intézményen belülre vonatkozik, ott is csak a megfelelő szakterület orvosa láthatja a betegdokumentumokat.
Ez mindenhol nagyon szigorúan le van korlátozva. Vagyis ez nem becsület , hanem jogosultság kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!