Jelenleg összeházasodhatok e férfiként egy másik férfivel az Amerikai Egyesült Államokban?
Ha Ő ottani állampolgár, én pedig magyar állampolgár vagyok?
Ott ugyebár legális a melegházasság, illetve ha egy nővel házasodnék össze, akkor még zöldkártyát is kapnék... Akkoris, ha férfivel, csak azt nem tudom, hogy ez magyarként lehetséges e.
Ugyanis van ez a dolog, hogy a mqgyarokra a törvényeik a földön mindenhol vonatkoznak...
Nem tudom, hogy nekem jogomban állna e ott amerikában emiatt homoszexuálisként házasságot kötni.
Jogilag például füvezni sem lenne szabad magyar állampolgárként kanadában, amerikában, vagy hollandiában...
Hiába, hogy ott legális, mert nekem magyar állampolgárként elméletileg az itteni és ottani törvényeket is be kell tartanom egyaránt.
Az usaban az usa torvenyei vonatkoznak rad, nem a magyar. Hovatovább az allami torvenyek, mert az usa tagallamaiban elteroek lehetnek a törvények. Es ha jól remlik nem minden allamban engedelyezik a meleghazassagot.
Ahol engedelyezik ott ugyanazokkal a jogokkal mint a hetetoknak.
"Az usaban az usa torvenyei vonatkoznak rad, nem a magyar."
Nem, ez így nem igaz.
Az adott amerikai állam törvényei és a magyar törvények is egyszerre vonatkoznak rám.
Például ha az államban a prostitució illegális, nem mehetek prostihoz, hiába legális Magyarországon. Ha az államban nem lehet 3%-nál magasabb alkohol tartalmú sört fogyasztani, akkor én sem fogyaszthatok, hiába lehetne Magyarországon...
Ha az államban legális a fű, és fogyaszthatnám, én nem tehetem, mert Magyarországon nem legális.
Gyakorlatban nyílván kivitelezhető, mert senki nem fogja megkérdezni, hogy magyar vagyok e, de a házasság az egy komolyabb téma.
"Es ha jól remlik nem minden allamban engedelyezik a meleghazassagot."
Dehogynem.
A magyar állam törvényeit nem az usa fogja rajtad számonkérni, szóval házasodhatsz.
Itthon maximum nem ismerik el, de ennyi, nem értem mi olyan bonyolult ezen.
Tehat szerinted mert Mo-n zero tolerancia van az ittas vezetokkel szemben, de mondjuk Chicagoban belefer egy sor es vezethetsz vele jarmuvet, majd megallit a zsaru, es megfujatja a szondat, az ottani torvenyek szetint a hatarertek alatt vagy, de meglatja, hogy te magyar allampolgar vagy es elveszi a jogsid mert 10000kmrel arrebb tilos alkohollal a veredben vezetni?
Hogyan tartat be egy amcsi zsaru magyar totvenyeket? Aruld el kerlek.
Igen, köthetsz házasságot az Amerikai Egyesült Államok bizonyos államaiban. Ennek célszerű utánanézni, mert sok változás van mostanában.
Ezt a házasságot Magyarország bejegyzett élettársi kapcsolatnak fogja elfogadni.
Osszehazasodhatsz barmelyik allamban az USA-n belul.
A magyar allam nem fogja elismerni hogy hazasok vagytok de nem is kotelezo szolni errol. Bajba nem kerulhetsz miatta.
Az USCIS 2013 ota fogadja el az azonos nemu hazastarsak altal beadott zoldkartya kerelmeket:
2015 ota pedig minden allam elismeri az azonos nemuek kozotti hazassagot:
Magyar ferfikent az USA barmelyik tagallamaban, amerikai allampolgarral kotott hazassagod utan beadhatod az USCISnak a zoldkartya kerelmedet, akkor is, ha a hazastarsad a ferjed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!