Ha valaki intim videót küld 18 év alatti lánynak, majd a lány feljelentéssel fenyegetőzik abból mi baj lehet?
Na megint leírom de részletesebben:
Ezt szeméremsértésnek hívják, amiért 2 év szabadságvesztés jár.
- Ha egy 18 felettinek küldesz a beleegyezése nélkül az is bűncselekmény. Ugyanaz a szituáció, mintha a buszon mutogatnád a fütyköst.
- Ha 18 alattinak, de 14 felettinek küldessz, az is szeméremsértés és ha tudatában voltál az életkorával, akkor súlyosabb, mintha 18 feletti lenne.
- Ha 14 év alattinak küldessz akkor az még ennél is súlyossabb.
Lehet, hogy a 18 felettinél megúsznád felfüggesztettel. Lehet, hogy kicsit komolyabb lenne a büntetés 14 - 18 között. Viszont 14 alatt biztosan szabadságvesztés lenne.
Attól is függ a büntetés mértéke, hogy büntetett előéletű vagy-e.
DE AHOGY MÁR LEÍRTAM:
Mivel zsarolni akart téged, 100%-ig biztos vagyok, hogy nem tesz feljelentést. Megnyugodhatsz.
De legyél tökös és tedd meg te zsarolásért.
Én úgy látom, hogy a szeméremsértés egyik pontja sem vonatkozik az esetre. Nem magát mutogatta, így az első biztosan nem. A másik fél 14+, tehát a második sem és szerintem ez nem is "szeméremsértő magatartás", de ennek utána kellene nézni. A 3 sem illik, mert nem sérül az emberi méltósága, bár ennek is utána kellene nézni.
Inkább kiskorú veszélyeztetése lehet, de még talán az sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!