Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasságkötés után egyből...

Házasságkötés után egyből közös lesz minden vagyon?

Figyelt kérdés
Esküvő előtt már 9-10 éve együtt eltünk.

2020. jan. 22. 11:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%
Akármekkora is a szerelem a kégli 50/50%.
2020. jan. 22. 12:51
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért az ő nevén van, mert akkor pont nem volt bejelentett munkaviszonyom. Ki jártam dolgozni feketén vendéglátásban. A lakásvétel pedig sürgős volt, mivel albérletben laktunk és amikor el akarták azt adni, másik albi keresése közben lepődtünk meg, hogy 3 év alatt dupla annyi lett a bérleti díj. A következő lakás természetesen fele-fele lesz.
2020. jan. 22. 13:15
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag a házasságtól nem lesz semmi közös, ami előtte már megvolt. A házasságban szerzett vagyon (tehát munkabér, közösen vett ingatlan és ingóság) közös. A közösen fizetett lakáshitel esetében a befizetett hitelrész arányában lehet tulajdonod, de azt bizonyítani kell, hogy házasság előtt is közösen fizettétek.
2020. jan. 22. 14:32
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2020. jan. 22. 15:48
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

"Azért az ő nevén van, mert akkor pont nem volt bejelentett munkaviszonyom."

Korábban azt írtad, hogy tíz éven keresztül te tartottad el; vagyis ebben az indokban semmi logika sincsen. Persze úgy se lenne, ha ő dolgozott volna ez idő alatt.

2020. jan. 23. 09:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
#15: feketén dolgozott.
2020. jan. 23. 10:56
 17/19 A kérdező kommentje:
Ha már valaki csak a kötekedés miatt van itt, akkor olvassa és értelmezze már (ha képes rá), hogy mi van ide leírva.
2020. jan. 23. 11:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
16-os és kérdező, miért jobb, ha olyan nevére kerül az ingatlan, akinek semmilyen jövedelme nem volt, mint olyanéra, akinek külföldi jövedelme van, igaz ott nem jelentették be (Mo. szempontjából ez lényegtelen)? Ebben nem értem a logikát.
2020. jan. 23. 11:52
 19/19 A kérdező kommentje:

Csak úgy volt megoldható, ha az ő nevére kerül. Neki volt bejelentett munkahelye. Gyorsan kellett cselekednünk. Az egész az én ötletem volt. Ha tovább mentünk volna albérletbe dupla annyiért, akkor sosem lett volna lakásunk. Családtagjaink vagy örökségünk pedig nincs.

Egyébként megoldódott a dolog. Lesz végrendelete, ha esetleg történne vele valami és megyünk be a bankba, hogy a mostani lakás fele-fele arányban legyen.

2020. jan. 23. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!