Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogaim lennének?

Milyen jogaim lennének?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ugye most van a nagy cécó ezzel az állampolgársági üggyel kapcsolatban és Magyarországon tanulok viszont Szlovákiába élek.

Tehát az egyik legfontosabb kérdés ami érint engem , hogy kettős állampolgársággal lehetek e köztisztviselő (tűzoltó) esetleg kizáró ok?? JA és mi lenne , ha felvenném a magyart és elvennék a szlovákot mi lenne akkor mondjuk az egészségbiztosítással??

köszi előre is a normális válaszokT :))

2010. júl. 22. 02:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem lehetsz hisz a követelmény a "állandó belföldi lakhely, magyar állampolgárság".

Azt nem írja, hogy csak magyar.

[link]

De ez csak feltételezés.

Szerintem most azért nem az a fontos, hogy van e más állampolgársága is hanem, hogy ha bajban vagyok akkor megmentsen. Felőlem lehet kínai, roma, kubai, de még mongol is.

2010. júl. 22. 02:46
 2/12 anonim ***** válasza:

Hogy-hogy mi lenne az egészségbiztosítással?

Biztosítást bárki köthet mindkét országban. Annak semmi köze nincs semmilyen állampolgársághoz.

2010. júl. 22. 04:14
 3/12 anonim ***** válasza:

A jelenlegi Alkotmány nem ismer korlátozott jogú állampolgárságot. Ugyanazok a kötelességeid,és ugyanolyan jogok illetnek meg,mint a "belföldieket". Ezért szavaztak sokan nemmel annak idején. Igaz,hogy kell magyarországi lakhely,de ezt könnyű megoldani,akkor is ha valaki nem lakik itt. Bejelentkezel,de a kutya sem ellenőrzi,hogy ott laksz-e azon a címen.

Az egészségbiztosítási szolgáltatás pedig nekünk is csak akkor jár,ha dolgozol és fizetsz eü,járulékot,vagy havonta fizetsz 4-5 Ft közötti összeget.

Azt viszont,hogy Orbánék hogy módosítják az Alkotmányt,senki nem tudja.

2010. júl. 22. 07:18
 4/12 anonim ***** válasza:

Magyarországon biztosan lehetsz tűzoltó. Szlovákiában nem tudom, de gyanítom, h a most életbe lépett törvény szerint nem.

Egészségbiztosításra az jogosult Magyarországon aki fizeti a járulékot. Gondolom ez Szlovákiában is így van.

2010. júl. 22. 07:30
 5/12 anonim ***** válasza:
21%

Nem, azért szavaztak sokan nemmel, mert a Kádár-rendszer kimosta az agyukat. Nincs még egy olyan nemzet, amelyik megtagadja a sajátjait!

De ennek örökre vége, pláne, ha valóban bejelentkezhetnek a határon túliak szavazni. Nyilván ők is nagyon szeretik a volt kormányt. Ez van, nem kellett volna hazaárulónak lenniük, mostmár ennyi volt, fiúk.

Ha szerencséje van Magyarországnak, akkor ugyanúgy eltűnik az az MSZP-nek nevezett förmedvény, mint az SZDSZ, és létrejöhet később egy valódi szociáldemokrata párt, ami nem hazaáruló, meg nem is népnyúzó vadkapitalista politikát folytat. Nyugaton vannak ilyenek is.

2010. júl. 22. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:
51%
Egyetértek veled.
2010. júl. 22. 09:55
 7/12 anonim ***** válasza:
43%

Én nem vagyok és nem is voltam MSZP-s. De nem szeretném,ha olyanok döntenének az ország sorsáról,akik nem itt élnek és nem itt fizetnek adót! A Fidesz pedig még jobban tönkre teszi a magyar kisembereket,mint a szocik tették. Ha az itthoniak nem szavaznak majd rájuk, akkor a külhoniak tartják hatalmon őket?

Én sváb vagyok,de nem megyek szavazni az NSZK-ba,mert nem élek ott!

Semmi bajom a határontúliakkal,de ne szóljanak bele a belügyeinkbe!

2010. júl. 22. 10:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát pedig nem járható az, hogy nemre buzdít egy párt elnöke ilyen kérdéseknél. Még a szocik között is volt vezető politikus, aki ellenezte azt a 2004-es ámokfutást (pl. Szili). De a legundorítóbb az volt, hogy egy székelyföldi nyomdában nyomtatták ki a nemre buzdító plakátokat... az ember gyomra felfordul.

A kettős állampolgárságot egyébként már minden szomszéd állam rég megadta a sajátjainak (a szlovákok is, a szerbek is, stb), és nem rendeztek belőle ilyen cirkuszt... egyhangúlag fogadta el a parlamentjük, az összes párt támogatásával. Ez ugyanis nemzeti minimum. Jellemző, hogy ebben a kérdésben még az SZDSZ sem mert nemre buzdítani, csak Gyurcsány.

Ilyen alapon amiatt is tiltakozhatnál, hogy egy borsodi képviselő javasol egy törvényt a parlamentben, pedig te zalai vagy, mi köze van hozzád? Hát az, hogy a nemzet egy.

Én jobbos vagyok, de szerintem is szükség lenne egy igazi baloldali párta... de csak olyanra, amelyik a nemzeti minimumkérdéseket nem rúgja fel. Akkor nem lenne nemzeti tragédia az se, hogyha ők kerülnének hatalomra, és nem is rúgnának ki mindenkit kormányváltásokkor, hanem csak a hangsúlyok változnának. Nem félelemből szavaznánk, mert nem is a jövőnk múlna rajta, mint sajnos eddig.

2010. júl. 22. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Minden magyar legyen magyar állampolgár, de a szavazáshoz kelljen magyarországi lakhely és tartós itttartózkodás.
2010. júl. 22. 11:44
 10/12 anonim ***** válasza:

" Minden magyar legyen magyar állampolgár, de a szavazáshoz kelljen magyarországi lakhely és tartós itttartózkodás."

Az itt tartózkodás az ellenőrizhetetlen, szlovákia felé még határőrök se állítanak meg. Lakcímbejelentés pedig nem bonyolult dolog, bármelyik képviselő/polgármester jelölt papíron a lakásába fogadhat akár több ezer embert is. Ez a rendszer könnyedén kijátszható.

2010. júl. 22. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!