Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles lennék a biztonsági...

Köteles lennék a biztonsági őrnek az irodájába fáradni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy bolti lopás gyanújába keveredem. [Eszem ágában sincs lopni!] pusztán a jogi háttere miatt kérdezem. Köteles vagyok befáradni egy idegen helyiségbe?

Én nem szivesen mennék be egy olyan helyre, ahol már nincs kamera. Esetleg többen vannak odabent, mert tartanék attól hogy túlkapás áldozata leszek! Ugyanis ha megtámadnak, ők úgy egybehangzóan fogják állítani, hogy én kezdtem. Mivel ezt pontosan tudják ők is, hogy el lehet síkálni a dolgot, ezért valószínű hogy ott bent már túllépnék a hatásköruket! Éppen ezért ezt megelőzően nem mennék sehová velük! Ugyanis én nem bízom ezekben az emberekben!!! Kinézem belőlük, hogy ilyenkor kezet emelnének rám! Ugye ilyenkor meg hiába ők kezdték úgy is rám fognának valamit, hogy miért vannak sérüléseim! Nyilván az lenne hogy én ütöttem őket, bla bla..

Szóval köteles lennék elmenni velük egy számomra idegen helyiségbe?

2020. jan. 6. 20:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Pont az a lényeg,hogy gyanúra-feltételezésre semmiféle jog és hatásköre nincs,bármire megkérhet,de nem utasíthat és pláne nem tarthat vissza(Btk. 194. § – Személyi szabadság megsértése)Más helyzet ha egyértelmű lebukás van,vagy a monitoros tisztán látja,hogy pakolod a Pick szalámikat a kabátod alá.Ilyenkor mondjuk mire a pénztárhoz érsz(hogy kamuból vásárolsz egy zacskó cukrot)addigra a rendőrök is ott vannak...
2020. jan. 13. 10:10
 12/16 anonim ***** válasza:

#10, #11-nek:

Pontosan ezért kell venni egy 3-4000 forintos whiskey-t, és mellette kivinni 2 rúd pick-szalámit kb 12.000-ért! XD

2020. jan. 13. 20:48
 13/16 anonim ***** válasza:

# 11

Visszatarthat.

Nézd át az új vagynvédelmi törvényt, amely hatályon helyezi a régi BTK-t, emiatt kell mindenkinek újravizsgáznia is aki 2014 előtt lett vagyonőr...

Sőt újat mondok neked, már a magánszemély is visszatarthat!

Személyes szabadság megsértésének már csak a bezárás minősül.

2020. febr. 24. 11:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Feltételezésre tovàbbra sem tarthat vissza,plàne erőszakkal fizikai kényszerrel.Magànszemélynek az emlìtett szituhoz a világon semmi köze,nem tudom,hogyan jön ide. A szem.szabadsàgot nagyon sokféle módon lehet korlátozni,a Btk az elkövetés módjàt nem konkretizàlja,tehàt ugyanúgy beletartozik a fenyegetés az erőszak,a megtévesztés,vagy a bezàràs..
2020. febr. 24. 14:41
 15/16 anonim ***** válasza:

#10, #14-nek:

De visszatarthat.

Mindössze annyit kell mondania, hogy ő úgy látta mintha ...

Innentől jogszerű. Ne nézd hülyének, hogy egy számonkérés esetén elismerné hogy csak feltételezett!

2020. febr. 24. 17:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Ő úgy làtta mintha.."

Ilyen alapon az összes vàsàrlót be lehetne vinni kipakoltatàsra.

Ha bugàztam és megbukok,akkor fölösleges akadékoskodni,de ha tudom,hogy tiszta vagyok,akkor szépen elsétàlok...

2020. febr. 25. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!