Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha betegállomány alatt küldök...

Ha betegállomány alatt küldök egy levelet hogy felmondok, akkor indul is a felmondási időm még a betegállomány alatt?

Figyelt kérdés
Mert azt tudom, hogy a betegállomány tp is beleszámít a 30 napos felmondási időbe. Na most ha én eleve betegállományban vagyok és itthonról küldök postán egy felmondást akkor kb be se kell mennem többet? Mert a betegség ki fog tartani a 30 napra ( majd teszek róla hogy kitartson)
2019. dec. 30. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Javítom magamat: "nem számít fele" " helyett "nem számít bele".
2019. dec. 30. 14:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

# 9

"A munkaviszony csak akkor hosszabbodik meg, amennyiben a munkáltatói felmondás keresőképtelenség alatt történik."

MUNKÁLTATÓI felmondás. Ha a munkavállaló mond fel, akkor nincs jelentősége a keresőképtelenségnek.

2019. dec. 30. 16:56
 13/14 anonim ***** válasza:

#3 és #5 Nem tudom miért kell másba belekötni? Mivel a kérdés úgy szól hogy Ő akar felmondani és táppénzen maradni, alapból nem lehet szó arról, hogy ezt a munkaadó egyoldalúan döntse el.

Amiről egy árva szót nem is írtam le a #2-ben.

2019. dec. 30. 17:21
 14/14 anonim ***** válasza:
93%

A felmondásodat Te, mint dolgozó bármikor benyújthatod. A felmondás munkáltató általi átvételét követő napon elindul a felmondási idő, és a meghatározott idő elteltével letelik, mindegy, hogy mi történik alatta, semmi nem nyújtja ki, vagy akasztja meg.

Tehát ha Neked 30 nap a felmondási időd, akkor a 30 elteltével az letelik még akkor is, ha éppen keresőképtelen állományban vagy.

Itt most az a kérdés, hogy melyik napon indul el a felmondási idő. Ezért KELL! tértivevényesen postára adni a felmondási iratot, mert a hozzád visszaérkezett tértivevényből tudni fogod, hogy a munkáltató a felmondásodat melyik napon vette át. Attól a naptól vált ki joghatást, vagyis a következő nap a felmondási idő induló dátuma.

A "be se kell mennem többet" nem biztos, hogy megállja a helyét. Ha bizonyos eszközökkel el kell számolnod a cég felé, vagy vissza kell szolgáltatnod azokat, akkor azt postagalambbal nagy valószínűséggel nem tudod megoldani, csak személyesen.

Ha ilyen problémád nincs, akkor viszont nem kell bemenned többet. Ha önként nem mész be a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos iratokért, akkor a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig biztosítaniuk kell azokat a Neked még járó fizetéseddel együtt, amit ilyenkor postai úton kötelesek megküldeni a nyilvántartásukban szereplő címedre. Ha a fizetést készpénzben adták, akkor azt is!

2020. jan. 1. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!