Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagyokos gyerekem lopott a...

Nagyokos gyerekem lopott a Tescoból kb,290 forint értékben, nem bukott le, de lehet következménye?

Figyelt kérdés

Kérlek ne ítélkezzetek!

A gyerekemnek rosszul adtak vissza a Tescoban, még az is lehet, hogy nem szándékosan. De ahelyett, hogy szólt volna ott, vagy nekem itthon, visszament, és kihozott fizetés nélkül "kompenzálásként" egy 289 forintos csokit, online megnéztem, ennyi az ára. Mentségére legyen szólva, hogy ő maga mondta el, mert furdalta a lelkiismeret. Jó gyerek egyébként, csak túl nagy az igazságérzete. Természetesen holnap vissza fogom stikában csempészni a csokit. Kérdésem az, lehet következménye? Szerinte nem vették észre, és a kamera sem látta. Köszi!

2019. dec. 22. 23:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
10%
12-es, akkor biztosan tudsz írni precedenst Magyarországról, igaz?!?
2019. dec. 23. 00:49
 12/35 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem vidd vissza és mondd el az igazat.
2019. dec. 23. 00:51
 13/35 anonim ***** válasza:
28%

" rendőrségi ügy? Kevesebb, mint 300 forint érték miatt?"

Igen képzeld még 100 forint miatt is. Kis értékű lopás kicsit utánanézhetnél a jognak, mert így eléggé csak üresfejű kommentelő benyomását kelted.

2019. dec. 23. 00:54
 14/35 anonim ***** válasza:
78%

Tudom, nehezen vált az ember agya, de meg kell tanulni pszichológiailag uralkodni magunkon: vagyis lezárni, és elfelejteni ezt a történetet. Holnap új nap jön, minden nap újabb problémákat hordoz, elég lesz az neked, ne tetézd feleslegesen, mert tovább fog csavarodni!

Még a végén rátok fognák másik 800 darabárú eltűnését is.

2019. dec. 23. 01:05
 15/35 anonim ***** válasza:
19%

Na jó, 16-os, akkor segítek neked, hogy ne írjál ilyen marhaságokat:

50.000 forint értékhatár alatt szabálysértésről beszélünk. Az ilyen esetre nem a Büntetőtörvény, hanem a Szabálysértési törvény vonatkozik. Szabálysértés - bűncselekmény. Érted, hogy mi a különbség a kettő között, vagy magyarázzam el azt is? 50.000 forint értékhatár alatt csak abban az esetben beszélhetünk bűncselekményről, ha bűnszövetkezetben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal vagy zsebtolvajlás útján lett elkövetve a lopás. A jelen esetben világosan látható, hogy minderről szó sincs. Van esetleg még kérdésed?

Mert nekem van! Még pedig az, hogy akkor tulajdonképpen ki is kelti üresfejű kommentelő benyomását?

2019. dec. 23. 01:06
 16/35 anonim ***** válasza:
58%
Hú de okos vagy édes istenem. A szabálysértési ügyekkel tán nem a rendőrség foglakozik?
2019. dec. 23. 01:24
 17/35 anonim ***** válasza:
69%

Hát nem kizárólag. Hanem szabálysértési hatóság, amely lehet bíróság de akár kormányhivatal is. Nem tudtad? Ilyen kis érték esetében teljesen biztos, hogy a kormányhivatal, esetleg a bíróság fog eljárni.

Olvasgasd és okosodj!

[link]

2019. dec. 23. 01:33
 18/35 anonim ***** válasza:
23%
A rendőrség foglalkozik vele megnyugtatlak. Linkelhetsz ide minden szarságot
2019. dec. 23. 01:40
 19/35 anonim ***** válasza:
60%

Szarság? Az a Szegedi Egyetem linkje. Én is ott végeztem. Te melyik egyetemen végeztél?

Micsoda gőg, és arrogancia, hogy megmutatom, hogy téved, és még is köti az ebet a karóhoz. S csodálkozol, hogy nem vitted semmire az életben?

2019. dec. 23. 01:46
 20/35 anonim ***** válasza:
72%
A 12-es marhaságodra írd már meg még légyszíves, hogy melyik jogszabályra gondolsz, amikor élelmiszerbiztonsági kockázatról hadoválsz!
2019. dec. 23. 01:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!