Kaptam egy levelet, hogy az ügyészség benyújtotta a vádiratot a bíróságra aki vádat emelt. Hogyan tovább?
Természetesen ezt a sok jó dolgot, hogy azóta renezettebb lett az életed mind figyelembe veszi a bíró, a kár visszafizetését pedig nem is kicsit,egyhítő körülményként kell értékelni.
Ezt így, ha előadod a bíróságon ahogy most leírtad, hogy jó irányba terelődött az életed, nem lesz gond. Én kizártnak tartom a letöltendőt. Még felfüggesztettet sem igen. Itt valószínűleg egy enyhébb pénzbüntetés várható, ha arra ítélnek részletre is megkérheted.
"Írta valaki, hogy rossz bűnöző vagyok ezt alá is írom, de inkább legyek rossz, mint jó"
A mindenit! Az nem lehetne opció, hogy semmilyen - se jó, se rossz - bűnöző ne legyél?!
Megbántad, de csak azért, mert feljelentettek, és jogi következménye lett. Ha nem tették volna, nem bántad volna meg, hanem még most is ugyanazt csinálnád. És nehogy már mások jóhiszeműségére, naivságával mentegetőzz, nehogy már ők legyenek a hibások, mert te csaltál. Előre megfontoltan csaltál. Ha ez a hozzáállásod, akkor még mindig nem tanultál.
Te döntöttél, hogy csalni fogsz, és te csaltál.Persze ha arról lett volna szó, hogy csinálsz két ilyen esetet, és utána nem azért, mert eljárás indul ellened, hanem magadtól rájöttél, hogy hülyeséget csináltál, az illetőktől kicsalt összeg másfélszeresét visszafizeted egy bocsánatkéréssel, akkor azt értékelem. De a kényszer hatására történő megbánásban éppúgy nem hiszek, mint a kínvallatás eredményeként születő önkéntes vallomásában.
"2018 novemberében már felhagytam akkor az egésszel."
Ez alatt azt érted, hogy 2018 novemberig mindenkinek visszafizetted a tartozásodat, és bevallottad, hogy nincs semmiféle árú, csak csaltál és bocsánatot kérsz? Vagy csak azt, hogy azután több emberből nem csaltál ki több pénzt?
Ugyanis a korábbi csalásaid attól még folyamatban vannak, csinálod, ha több emberrel nem játszod el. Csalás a tévedésbe ejtés és vagy tévedésben TARTÁS jogtalan haszonszerzés céljából.
Ha feljelentettek, akkor beidéznek, és ha te tudod bizonyítani, hogy még feljelentés előtt saját kezdeményezésedre magadtól visszafizetted a pénzt, és bocsánatot kértél, akkorbűncselekmény hiányában lezárják a nyomozást szerintem. Max még esetleg utána néznek, hogy volt-e más eset is. Nyilván nem így történt. Szóval ne mesélj, hogy abbahagytad a csalást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!