Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki nyagymamájának 2...

Valaki nyagymamájának 2 kinyomtatott újságcikket elküldeni postán, névtelenül az bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Nyilván ügyelek az ujjlenyomatra, de postán van kamera... Semmi illegális, vagy zsarolás, de parázok.
2019. dec. 18. 00:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

És miért akarsz neki cikket küldeni?

A valakiről szól, akinek a nagyiját célzod meg? A nagyszülők mindent IS tudnak. Szóval nem is értem mi a célod.

Amúgy ha egy városba laktok vagy a közelben van egy borítékba bedobod a postaládájába, hogy Kati néninek.

Amúgy csak unalomból született a kérdés? Mert jól elbeszélgetsz magaddal. A hozzászólásaidban, kb meg is válaszolod.

2019. dec. 18. 07:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mitől lenne már bűncselekmény?
2019. dec. 18. 08:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Ha minden nap küldenél neki, kb. az lenne zaklatás... Egy levél nem az.
2019. dec. 18. 09:32
 14/15 A kérdező kommentje:

Ma már mindenre rámondják, hogy zaklatás...

Mindenesetre figyelek az ujjlenyomatra... Hogy ne legyen rajta, biztos, ami biztos, két kinyomtatott újságcikk, meg oár kép a Google-ből.

2019. dec. 18. 09:41
 15/15 anonim ***** válasza:

1. Sima levélre tényleg nem muszáj feladót írni.

2. Akár előre vásárolt posta kész (felbélyegzett) borítékba betéve, simán be lehet dobni az első posta ládába is. Én mindig tartok otthon ilyen borítékot, mert levelezek, de nem mindig van időm sorban állni a postán. Ha van időm, akkor veszek pár borítékot is, és így bármikor fel tudom adni.

3. Egy levél önmagában véve talán nem zaklatás, de az, hogy mennyire "törvény sértő" nagyban függ a levél (jelen esetben cikkek) tartalmától. Feltehetően van valami, ami miatt félsz a következményektől. (eszembe sem jutna letörölni egyébként az ujjlenyomatokat is).

4. Biztos vagy benne, hogy neked azt a valamit fel kell adnod? Ha csak fájdalmat okoznál, még akkor is ha érintett vagy a dologban, szerintem inkább ne tedd. Vagy ne így. Nincs olyan dolog, amit ne lehetne megbeszélni, és teljesen mindegy, hogy kinek a nagymamája (vagy kinek az unokájával van problémád).

2020. júl. 29. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!