Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A sitten kérhetnek a rabok...

A sitten kérhetnek a rabok magán zárkát? Vagyis van ilyen amikor kérésre berakják őket magán zárkába? Csak érdekel, se nem vagyok sittes se nem tervezem hogy bekerüljek :D de olvastam hogy egyes országokban van ilyen.

Figyelt kérdés
persze akkor ilyenkor asszem napi 1 órát engedik ki a zárkából.
2019. dec. 17. 19:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
38%
Persze, meg ha kéri hívnak luxusprostikat is neki. Ez már csak így megy a magyar börtönökben :D
2019. dec. 17. 19:27
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem kell kigúnyolni, mert meg mertem kérdezni valamit.
2019. dec. 17. 19:28
 3/19 Molyember ***** válasza:
56%
Ez egy ilyen oldal, a többség bunkó. Ez egyébként engem is érdekelne, mert ha jobban belegondolsz, a magánzárka inkább jutalom, mint büntetés.
2019. dec. 17. 19:37
 4/19 anonim ***** válasza:
3: Nem biztos. Szerintem be lehet golyózni. Úgy képzeld el, hogy a nap 24 órájából 23-at a cellában vagy. Börtönben dolgozó ismerősöm mesélte.
2019. dec. 17. 19:44
 5/19 anonim ***** válasza:
No meg akár filmeket, sorozatokat, akár dokufilmeket nézünk, elég gyakran azt látni, hogy a magánzárkában élő rabok (akik azért kerültek oda, mert a börtönön belül elkövettek valamit) keményen próbálnak pedálozni azért, hogy visszakerülhessenek a közösségi részbe. Nyilván nem véletlen.
2019. dec. 17. 19:54
 6/19 Molyember ***** válasza:
100%
Inkább vagyok magamban, mint egy rakás agyhalott, szadista patkánnyal összezárva. A börtön nem csak az elzárással büntet, hanem azzal is, hogy olyan körülmények között kell élned, amilyeneket a rabtársaid teremtenek. És egy börtönben nem az a jellemző, hogy filozófia professzorok veszekednek matematikusokkal, inkább a legalja suttyók próbálnak a szánalmas életükből kihozni valamit, ami nehezen lehet ott más, mint a többiek elnyomása. Tudod, van az a buta ember, akinek már egyetlen kérdése is elég ahhoz, hogy ne akarj vele többé beszélgetni. Na, ott ezeket nem tudod elkerülni. Még egy átlagos munkahely is pokol tud lenni, elég hozzá egyetlen agresszív, törtető hülye, hát képzeld el, hogy egy ilyen ott alszik melletted. :D Á, ha egyszer ilyen helyzetbe kerülnék, mindent megtennék a magánzárkáért.
2019. dec. 17. 19:55
 7/19 anonim ***** válasza:

Szerencséd van. Én voltam sitten, nem is keveset.

Nem, nem kérhetsz.

Viszont alakíthatod úgy a körülményeket, hogy oda kerülj.

Kérdés, hogy miért, és mennyi időre akarnál oda kerülni?

Ha hosszú távra terveznéd, akkor ez legfeljebb 2-3 személyes zárkával kivitelezhető.

A napi egy órás megjegyzésed teljesen téves.

Az elítélés 3 féle lehet, fogház, börtön, vagy fegyház.

Mindhárom kategóriának jár napi 1 óra "szabad-levegő", vagyis séta.

A fogházas egyébként nagyon lazán mozoghat a börtönön belül (persze csak ha KÜLDIK!), a börtönös az épületet őri felügyelet nélkül nem hagyhatja el, de az épületen belül felügyelet nélkül mozoghat (ismét: csak ha küldik!). Mindkettő a saját körletén belül szabadon mozoghat ha akar "nyitás" után, és "zárás" előtt.

Ez általában kb 10 zárkát érint közös folyósóval, zárkánként kb 20 emberrel.

És akkor most vegyük a félreértésed egyik okát, a fegyházat:

A fegyház fokozatú elítélt a zárkáját felügyelet nélkül nem hagyhatja el, tehát csak a napi egy óra időtartamra mehet ki, amíg sétál, meg persze a munkahelyére ha van, és fürdeni.

A másik lehetséges ok az úgynevezett fogda.

Ide bejuthat bármelyik fokozatú elítélt. XD

Fogházas max 10 napot kaphat, börtönös 20-at, fegyházas 30-at.

A fogdán lévő elítéltre a fegyház szabályai érvényesek.

Börtön a börtönben.

2019. dec. 17. 21:30
 8/19 A kérdező kommentje:
huh nagyon szépen köszönöm a választ, ment a pont!! :) Mondjuk nem értem hogy "intézheti" valaki úgy, hogy oda kerüljön? Vagyis ez akkor azért jár mert büntetésből és ezért a börtönön belül kell "bűnőzni"? elég fura :D de javíts ki ha tévedek. Vagy mondjuk összeszarja magát és a zárkatársa nem bírja elviselni, vagy mittudom én, ágybahugyál? csak most eszembe jutott őár ilyen hülyeség, ami miatt elkéne különíteni valakit. ilyenkor mit tesznek pl?
2019. dec. 17. 21:41
 9/19 anonim ***** válasza:

Szerintem balhéra, vagy illegális tárgy birtoklására értette a bűnözést a börtönben.

Ha valaki maga alá piszkít, vagy hasonló, úgy tudom, hogy külön rakják egy szellemileg sérülteknek kialakított részlegbe.

2019. dec. 17. 23:32
 10/19 anonim ***** válasza:
A sitt az nem óvoda. Akkor kerülsz magánzárkába ha veszélyt jelentesz a többiekre. Ez nem úgy megy mint az ÉNBP-ben. Az hogy nem jössz ki a cellatársaiddal a kutyát nem érdekli. Szerintem összekevered a sittet egy szállodával.
2019. dec. 18. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!