Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tennétek ha épp karácsonyk...

Mit tennétek ha épp karácsonykor csúszna a bérkifizetés a munkahelyen?

Figyelt kérdés

Itt van dec 15 a novemberi bér aminek dec 10-ig kellett volna megjönnie még nem jött meg. És így hírlik, 24-ig már nem is fog, majd dec 27-28 után.

Mit tennétek? Mert felmondani lehet, de az itt és most semmit se old meg. Felmondok, attól még nem lesz pénzem. Feljelenthetem a céget (munkaügyi felügyelet) de ilyen rövid idő alatt ebből se lesz semmi. Utána jártam, a bejelentés után 21 nappal vagyis 3 héttel indul a vizsgálat. Addigra rég okafogyott lenne.

Vagyis akkor zéró cselekvési lehetőségem van?

2019. dec. 15. 10:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha az a kérdés, hogyan tudsz pénzhez jutni, akkor csak a hitelfelvételt tudom mondani.
2019. dec. 15. 10:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés hogyan tudok pénzhez jutni úgy általában (eladom a kocsim-pénzhez jutottam) nem ez a kérdés, hanem az hogy a jogos munkabéremhez hogy jutok hozzá. Mégpedig időben mely máris elmúlt (10-ig a kezemben kellett volna legyen)
2019. dec. 15. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, Balázska!

Kaptál már idén fizetést?

2019. dec. 15. 10:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem az a kérdés, hoyg MOST honnan legyen pénzed, akkor marad a feljelentés a munkaügyi bíróságon, és idövel megkapod.
2019. dec. 15. 11:12
 5/12 A kérdező kommentje:

" hoyg MOST honnan legyen pénzed, akkor marad a feljelentés a munkaügyi bíróságon,"

És ez mikorra hozna eredményt? 1 héten belül? mert ha nem akkor semmi értelme. dec 28-án úgyis megkapom a pénzem.

Nekem olyan megoldás kell ami napokon belül eredményt hoz.

2019. dec. 15. 12:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Eladod a vesédet vagy a szaruhártyádat, netán a májadat, akkor abból lesz annyi pénz, hogy tudsz fenyőfát venni a nappaliba.
2019. dec. 15. 13:05
 7/12 A kérdező kommentje:
nem kell fenyőfa sok éve nem állítok, nekem a jogosan járó munkabérem kell, mégpedig hó 10-ig amiről a munkaszerződés is szól. ez nagy kérés?
2019. dec. 15. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen. A te esetedben nagy kérés, túl nagy. Jöhet a következő kamukérdésed.
2019. dec. 15. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Oké, de gondolj csak bele, mi lenne ha megkapnád a fizudat időben: akkor a főnököd mégis miből állítana fát a nappaliban? Miből venne újévre új autót?! Legalább karácsonykor megértőbbek lehetnének az emberek...
2019. dec. 15. 16:37
 10/12 A kérdező kommentje:

"Miből venne újévre új autót?!"

Nem autó miatt nincs bér. A főnök fiának új háza van és kellett egy kovácsoltvas kerítés neki. Oda ment el a pénz.

2019. dec. 15. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!