A januárban kifizetett decemberi bér melyik év költségeinél kerül elszámolásra egy bt. Esetében?
Lehet, kicsit sutára sikerült a kérdés.
Így is feltehettem volna:
Ha 2016. január 15-én vagy utána kerül csak kifizetésre a 2015. decemberi bér, akkor az melyik év költségeit növeli, melyik év eredményének megállapításánál kerül figyelembevételre?
Úgy tűnik, nem jönnek válaszok, de időközben találtam egy anyagot az interneten, amiből kiderült számomra, hogy egy 2014.03.15-én hatályba lépett változás szerint a "Január hónapban kifizetett munkaviszonyból származó jövedelmet (bért) akkor kell az előző évinek tekinteni, ha azt január 10-ig kifizetik..."
Eszerint a 2016. január 15-én kifizetett 2015. decemberi bér már 2016. évinek tekintendő. Legalábbis a dolgozó SzJA-jánál így kell figyelembe venni. Ebből vonva analógiát, azt feltételezem, hogy a kifizető (bt.) esetében is 2016. évi költségnek minősül majd, és a bt. 2016. évi eredményét fogja befolyásolni. Remélem, jó a feltételezésem. (?)
Ha esetleg másokat is érdekel, az információt itt találtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!