Mennyi idő kell hogy a pestmegyei bíróság átutalja a végrehajtonak a végrehajtási előleget,? Hogy végre neki fogjon a munkának mert még eziddáig semmit nem csinált 1hónapja
Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 04:51
1/4 anonim válasza:
Milyen munkának?
A bíróság nem utal előleget a végrehajtónak! Amennyiben született egy ítélet, mely bármilyen letiltással jár, akkor a bíróság átadja egy végrehajtónak. A végrehajtó letiltatja a fizetésre kötelezett bérét, így a munkáltató fogja utalni a kedvezményezettnek járó bíróság által előírt összegeket. Elsőbbséget élveznek a levonások sorrendjében az államnak járó illetékek, majd ezt követi a végrehajtónak járó munkadíj...stb. A bíróság soha nem utal egy végrehajtónak előleget.
Mivel a kérdésedből nem derül ki, hogy egyáltalán miről van szó, így csak ezt a választ tudtam írni.
2/4 anonim válasza:
A kérdező beperelte a pest megyei bíróságot, aki a végrehajtóval úgy állapodott meg hogy a követelt összeget utalással teljesíti. :)
3/4 A kérdező kommentje:
van egy jogerős bírósági itélet ami már 3éve jogerőre emelkedet !ami arról szólt hogy az adósnak kikell fizetni-e x milliot amit eddig nem tett meg ,beadtam a végrehajtásilapot a bíróságnak amit a bíróság jová hagyott és átadta az illetékes végrehajtónak és nekem költségmenteséget adott a bíróság ,a végrehajtó azt mondta amig az állam nem utalja neki át az elöleget addig ök nem kezdhetik el a végrehajtási eljárást ! remélem most talán értehetöbb voltam köszönöm a segitséget
2010. júl. 20. 13:55
4/4 anonim válasza:
A bíróságokon (főként a Pest megyein) nagyon sok ügy van, így egy hónap alatt ne várj fejleményt. Azt is megjegyezném, hogy 19-étől augusztus végéig törvénykezési szünet van, így szeptember előtt semmi nem fog történni. A végrehajtóknak mindig kell végrehajtási előleget fizetni, gondolom azt te be is fizetted a bíróságra. Ha még nem került rá sor, a végrehajtó a kisujját sem fogja megmozdítani, amíg a pénz hozzá meg nem érkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!