El lehet valahogy kerülni ezt az egy éves kötelezettséget?
Felvettek egy helyre dolgozni 2 hónapja, és a főnök (mivel be voltam jelentkezve a munkaügyi központba) egy ilyen TÁMOP-os, "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű program keretei között támogatást vett fel rám. Én erről az egészről nem tudtam, nekem egy szót nem szólt senki, csak tegnap beküldtek egy papírt aláírni a munkaügyibe, és ott tudtam meg. Elmondta a hölgy, hogy ez egy éves kötelezettséggel jár (persze csak miután már aláírtam), és addig nem nagyon kéne felmondani.
Na most, nekem ez a munka nem igazán jön be, januárban szeretnék váltani. Ha felmondok, és a főnök genyó, akkor gondolom rámverik a támogatás összegét, vagy legalábbis bizonyos részét. Kizárt, hogy egy évig itt dolgozzak, ugyanis nem tudom elvégezni a rám kiszabott munkát egészségügyi okok miatt - ha valaki ért ezen részéhez, örömmel várok privát üzenetet, ahol bővebben kifejtem.
Száz szónak is egy a vége: jöhetek ebből jól ki, vagy ha felmondok, mindenképp fizetnem kell?
A válaszokat előre is köszönöm!
El kéne olvasni, amit aláírtál... legalább utólag...
Semmi más következménye nem lehet rád nézve, csak ami abban áll, amit aláírtál.
Ez a kötelezettség a munkaADÓra vonatkozik, nem rád. Neki nem szabad téged elküldenie, mert azért kap adókedvezményt hogy neked legyen állásod.
Próbálj meg alkudozni, béremelést, kicsit másféle munkabeosztást, mert most a cégnek lett fontos hogy ott maradj. Az egy év hamar letelik és közben nyugodtan kereshetett más állást. A végén kérhetsz egy jó ajánlólevelet a főnöktől, hogy milyen szuper voltál, hisz nem hagytad a céget pácban.
Beszélj a főnököddel és mond el neki hogy nem vagy alkalmas erre a munkára és félsz attól hogy vagy balesetet okozol vagy valami kárt, mert pánikolsz a magasban.
Mond el hogy a cégednek nem akarsz kárt okozni vagy rossz hírét kelteni, ezért inkább szeretnéd megkíméli őket attól hogy miattad valami baj legyen.
Mindenképpen úgy mond el neki a dolgot, hogy abból értse, a cégnek lenne rossz ha maradnál és nem neked. Hogy neked ez nehéz döntés, de be kellett látnod, hogy nem teheted meg ezt a céggel aki felvett és hogy kénytelen vagy más munkát keresni.
De előtte - ahogy a többiek írták már - olvasd el a szerződésedet, hogy mit írtál alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!