Azt mondta megöli magát, amiért szakítottam vele. Ha megteszi, büntethető leszek?
Szakítottam a barátommal. Azt mondta megöli magát. Nem tudom, hogy képes lenne-e rá.. nem tartom elég bátornak hozzá, de érzelmileg elég instabil hozzá.
Ha megtenné, akkor én büntethető lennék, mert tudtam róla és nem szóltam senkinek?
Nem.
Ugyanakkor te meg mondd azt, hogy megölöd magad, ha maradnod kell. Így jogos önvédelem lesz. :)
Nekem volt már ilyen, megölte magát, kit érdekel? Már nem szerettem, face-ről is töeöltem.
Nem rég meg írtam neki, de nem válaszol, neü is látta.
Az én exem is ezzel fenyegetőzött. (Ola volt, hogy otthagytam, túl sokáig tűrtem amúgy is).
Másfél év múlva felhívott, hogy előző nap volt négy hónapos a gyereke. Sokáig szomorkodott...
Érzelmi zsarolás. Soha nem teszik meg. De ha igen, az sem a te bajod.
Semmiképpen nem vagy büntethető ilyesmiért, amíg nem írsz neki pl. olyat, hogy "hajrá, öld meg magad".
Legjobb, ha minden kapcsolatot megszakítasz vele és egyáltalán nem kommunikáltok többet.
Tutira csak szöveg, ahogy írják: érzelmi zsarolás.
Még ha esetleg megteszi, akkor sem vehetnek téged elő, hiszen sem tevőlegesen, sem felbújtóként nem vettél részt benne. Te nem segítetted benne, nem te beszélted rá. Az, hogy te elhagyod (amihez jogod van) és ezt ő nem tudja feldolgozni és kinyírja magát, az nem a te problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!