Levideózhatom a tanárt az iskolában ha az szerintem jogtalan tevékenységet folytat?
#1 a többi diákkal az a gond, hogy ők nem lennének hiteles tanúk, mert őket befolyásolják a tanárok, megfenyegetik őket,, hogy megbuktatják, rosszabb jegyeket kapnak, stb.
Egy munkahelyen se hiszem, hogy a dolgozók mernének a főnök ellen tanúskodni.
Mi az a jogtalan tevékenység amit a tanárod folytat?
Másrészt, ha valóban az, akkor nem hiszem, hogy a 30ból te vagy az egyetlen, akinek ez nem tetszik....
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1021..
Csak ha a házirend nem tiltsaja.
Figyuzz #3 válaszára!
Ő mondja a tutit!
Sajnos a harmadik válaszadó sem pontosan ír, ugyanis nem csak bcs, de sima jogsértés bizonyítása érdekében is lehet kép, vagy hangfelvételt készíteni.
A tanár személyiségi jog megsértése okán nem jelenthet fel, ugyanis másról a beleegyezése nélkül kép vagy hangfelvételt készíteni nem bűncselekmény, csak jogsértés.
Persze vannak esetek, amikor már bcs lesz belőle, pl. ha fiatalkorú, ha ruhátlan, ha mondjuk éppen szexel, vagy sz.rik. Tehát a dolog egyén és helyzetfüggő.
#6 vagyok:
Utána olvastam, figyelj!
Bárkiről, bármikor készíthetsz felvételt. A jogszabályok nem a felvétel készítését szankcionálják, hanem a FELHASZNÁLÁSÁT!
Tehát tegyük fel hogy levideózod a tanárt, de az éppen nem tesz olyasmit ami szabálysértés vagy bűncselekmény, akkor a felvételt törölnöd kell! Még csak meg sem mutathatod senkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!