Nektek törték mrá fel a Facebookotokat? Ti tettetek feljelentést?
Ugyanaz törte fel, aki gimiben végig piszkált. Ellopta a telefonomat, hogy elolvasgathassa az üzeneteimet, majd drogot tett a tudtom nélkül egy rendezvényen az italomba, hogy röhöghessen utána rajtam meg lejárathasson.
Nem volt beállítva képlépcsős azonosítás, sem ezen, sem az emailemen. Sem a visszaállító emailen, de vannak hacker ismerősei, akik valóban fel is tudják törni.
Hülye voltam, mert ennyiért börtön csücsülne már a picike.
Na, megint itt van a bedrogoztatott hülyegyerek... Eddig csak az volt a sztori, hogy felvették videóra, ahogy szét voltál csapva és négy évig ezen röhögött az egész város, kinevettek az osztálytársaid, a tanáraid, de még idegenek is. Ez most valami új agymenés?
Egyébként nekem még nem törték fel a Facebook-fiókomat. Egyrészt nem éri meg, nincs ott semmi érdekes vagy értékes. Másrészt én meg tudtam adni kellően összetett és hosszú jelszót, amit időnként megváltoztatok és egyetlen más szolgáltatásnál sem használok. Ja, és nem csatlakozom rá az első wifire, ami szembejön.
Ahhoz meg külön gratulálok, hogy annyira jól védett a telefonod, hogy ha valaki ellopja, rögtön el is tudja olvasni az összes üzenetedet. Vannak rá megoldások, hogy ne sikerüljön neki.
Persze, tudom, a hacker ismerősei... Legyünk őszinték: egy életképtelen hülyegyerek miatt nem fog egy tényleg hozzáértő hacker akcióba lendülni. Van neki jobb dolga is. Akit te hackernek gondolsz, az valószínűleg csak annyit tud, hogy észreveszi, ha semmilyen módon nem véded az adataidat és nem rest kihasználni. De ez már nem az ő hibája.
Akkor először is a legfontosabb, amit már többen is mondtak neked, de csak hisztzel miatta: nem törte fel senki. Megszerezték a belépési adataidat -mint említetted, fizikailag hozzáfértek a mobilodhoz. Ehhez nem kell hacker, de még csak szocengnek sem nevezném; egyedül a te hanyagságod.
Lehet, hogy nem tetszik és megint nekiállsz tiltakozni ellene, de amíg ezt az egyszerű tényt nem vagy képes megérteni és tenni ellene, addig ez bármikormegismétlődhet -akárjóval súlyosabb következményekkel...
Szóval inkább azt javaslom, szállj le a magas lóról, ismerd be a hibádat és tegyél az ellen, hogy ez megismétlődhessen. Aki ennyit nem képes megtenni a saját adatainak érdekében, az meg is érdemli a következményeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!