Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nektek törték mrá fel a...

Nektek törték mrá fel a Facebookotokat? Ti tettetek feljelentést?

Figyelt kérdés

Ugyanaz törte fel, aki gimiben végig piszkált. Ellopta a telefonomat, hogy elolvasgathassa az üzeneteimet, majd drogot tett a tudtom nélkül egy rendezvényen az italomba, hogy röhöghessen utána rajtam meg lejárathasson.

Nem volt beállítva képlépcsős azonosítás, sem ezen, sem az emailemen. Sem a visszaállító emailen, de vannak hacker ismerősei, akik valóban fel is tudják törni.

Hülye voltam, mert ennyiért börtön csücsülne már a picike.

2019. dec. 9. 10:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Ezért simán fel lehet jelenteni. Lopás, információs rendszerrel való visszaélés, kábítószer birtoklás, legalább 8 évet kapna.
2019. dec. 9. 10:24
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem azóta van facebookom, amióta elterjedt Magyarországon, de sose volt olyan a fiokom, amit bárki is érdemesnek tartott volna feltörni. Nem töltök fel és nem osztogatok meg semmit, az adataimat nem láthatják, olyan kicsinyes ellenségeim meg nincsenek, akik azzal vágnának oda, hogy feltörik a facem, hogy kiírjanak valami ocsmányságot a nevemben. Ha mégis lenne, az a kevés ismerősöm úgyis tudná hogy nem én írtam ki. Nem jelentgetnék fel senkit, max próbálkoznék jelszóváltoztatással, új fiokkal. Nyilván akinek népszerűbb fiokja van, vagy nagyon megalázzák az tegyen feljelentést.
2019. dec. 9. 10:29
 3/15 A kérdező kommentje:

Simán bárkinek meg lehet nézni a fiók-visszaállítási adatait... Bátkinek, akinek van facebookja.

Meg mivel osztálytársam volt, simán tudta az email címemet is. Persze azóta változtattam, ugyanazzal elaz email címmel használtam 9 évig a Facebookot. Jó jelszók voltak beállítva...

Nyilván az volt a célja, ogy tönkretegyen... Nem volt neki elég, amiket addig csinált. Ez bőven már büntetőjogi kategőria, én is tudom, azért ez már nem szivatás, ez a pszichopata rám szállt már kilencedilben és azóta akar kicsinálni... A zaklatásokat is neki köszönhetem 4 évig, mert a birkák őt követték, de nem is érdekel. De legalább ballagás után hagynák békén az embert.

2019. dec. 9. 10:36
 4/15 anonim ***** válasza:
91%

A Facebook - ahogy a legtöbb óriáscég - szokott bugvadász programokat hirdetni. Ez abból áll, hogy a cég versenyt hirdet, és arra biztatja a hackereket, hogy törjék fel a rendszert. Aki felfedez a rendszerben sérülékenységet, annak jutalom jár. A jutalom 500$-tól (~150 ezer forint) indul, és a sérülékenység súlyosságával emelkedik a jutalom. A legnagyobb eddigi kifizetés 40 ezer dollár (12 millió forint) volt. A google felhő- és emailszolgáltatásánál ez a jutalom 30 milliótól indul.

Ehhez képest te biztos vagy benne, hogy a delikvens haverjai között nyüzsögnek olyan tehetségek, hogy akik ahelyett, hogy felvennék a milliós jutalmukat, inkább kérésre gimis pancsereket zaklatnak.

Nyilvánvalóan arról van szó, hogy csak megijesztettek téged, te meg elhiszed ezt a baromságot. Az meg nem minősül feltörésnek, hogy a telefonodat elveszi és kiolvassa a böngészőből a jelszavaidat.

A 2012. évi C. törvény 423. $ foglalkozik az esettel. Ez NEM bűncselekmény, csak vétség. A beginázásért meg azért nem fog kapni semmit, mert hacsak nem érik tetten, akkor utána nem bizonyítható, ezért elterjedt szer.

2019. dec. 9. 10:45
 5/15 anonim ***** válasza:
Most akkor a haverod törte fel vagy a hacker ismerőse? Van is valami bizonyítékod? Mert ha nincs akkor nem fognak komolyan venni.
2019. dec. 9. 10:46
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem törte fel senki a fiókodat, csak megszerezték a (feltehetően gyenge) jelszavadat.
2019. dec. 9. 10:52
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem volt gyenge a jelszavam, de lehet az emailen keresztül jutottak be, ergo mindegy hogyan, bűncselekmény...

Igen, másnap reggel nem tudtam belépni se a Facebookba, se a Messengerbe, vissza kellett állítanom. Plusz igen, hencegett nekem az információkkal, amiket olvasott... Buta gyokér.

De egyébként nagyon jó, hogy ti is ezt a oszichopatát védítek, ezért tartunk itt...

2019. dec. 9. 10:56
 8/15 anonim ***** válasza:
Miért aggódsz ennyire? Akinek igazán fontos vagy az kiáll melletted. Megkeres élőben hogy te voltál az aki irogatott neki ilyeneket. Te meg megmondod hogy nem te voltál. És kész. Le kell szarni. Én már 3 éve beszélgetek valakivel és mindig tereli a témát ha a találkozásról lenne szó. Senki se állt mellém amikor feltörték. Ennyit erről. Az ilyeneket le kell szarni.
2019. dec. 9. 11:05
 9/15 anonim ***** válasza:

Mi csak elmondtuk, hogy milyen jogi lehetőségeid vannak, és az igazság az, hogy nincsenek. Persze nyugodtan nyugtathatod magad azzal, hogy a pszichopatát védjük, mert leírtuk az igazságot, ettől még nem tudsz csinálni semmit.

És hiába mondom el, hogy ez nem bűncselekmény, hanem vétség, el se olvasod azt, amit írunk.

2019. dec. 9. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
És ezt dokumentáltad hogy "hencegett" mert az hogy csak te állítod kb semmit nem ér. Meg így hogy azt se tudod hogy ki törte fel, csak találgatsz kb biztos hogy a feljelentésed a fajansz mellett landolna arra az esetre ha elfogy a wc papír.
2019. dec. 9. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!