Nektek törték mrá fel a Facebookotokat? Ti tettetek feljelentést?
Ugyanaz törte fel, aki gimiben végig piszkált. Ellopta a telefonomat, hogy elolvasgathassa az üzeneteimet, majd drogot tett a tudtom nélkül egy rendezvényen az italomba, hogy röhöghessen utána rajtam meg lejárathasson.
Nem volt beállítva képlépcsős azonosítás, sem ezen, sem az emailemen. Sem a visszaállító emailen, de vannak hacker ismerősei, akik valóban fel is tudják törni.
Hülye voltam, mert ennyiért börtön csücsülne már a picike.
Simán bárkinek meg lehet nézni a fiók-visszaállítási adatait... Bátkinek, akinek van facebookja.
Meg mivel osztálytársam volt, simán tudta az email címemet is. Persze azóta változtattam, ugyanazzal elaz email címmel használtam 9 évig a Facebookot. Jó jelszók voltak beállítva...
Nyilván az volt a célja, ogy tönkretegyen... Nem volt neki elég, amiket addig csinált. Ez bőven már büntetőjogi kategőria, én is tudom, azért ez már nem szivatás, ez a pszichopata rám szállt már kilencedilben és azóta akar kicsinálni... A zaklatásokat is neki köszönhetem 4 évig, mert a birkák őt követték, de nem is érdekel. De legalább ballagás után hagynák békén az embert.
A Facebook - ahogy a legtöbb óriáscég - szokott bugvadász programokat hirdetni. Ez abból áll, hogy a cég versenyt hirdet, és arra biztatja a hackereket, hogy törjék fel a rendszert. Aki felfedez a rendszerben sérülékenységet, annak jutalom jár. A jutalom 500$-tól (~150 ezer forint) indul, és a sérülékenység súlyosságával emelkedik a jutalom. A legnagyobb eddigi kifizetés 40 ezer dollár (12 millió forint) volt. A google felhő- és emailszolgáltatásánál ez a jutalom 30 milliótól indul.
Ehhez képest te biztos vagy benne, hogy a delikvens haverjai között nyüzsögnek olyan tehetségek, hogy akik ahelyett, hogy felvennék a milliós jutalmukat, inkább kérésre gimis pancsereket zaklatnak.
Nyilvánvalóan arról van szó, hogy csak megijesztettek téged, te meg elhiszed ezt a baromságot. Az meg nem minősül feltörésnek, hogy a telefonodat elveszi és kiolvassa a böngészőből a jelszavaidat.
A 2012. évi C. törvény 423. $ foglalkozik az esettel. Ez NEM bűncselekmény, csak vétség. A beginázásért meg azért nem fog kapni semmit, mert hacsak nem érik tetten, akkor utána nem bizonyítható, ezért elterjedt szer.
Nem volt gyenge a jelszavam, de lehet az emailen keresztül jutottak be, ergo mindegy hogyan, bűncselekmény...
Igen, másnap reggel nem tudtam belépni se a Facebookba, se a Messengerbe, vissza kellett állítanom. Plusz igen, hencegett nekem az információkkal, amiket olvasott... Buta gyokér.
De egyébként nagyon jó, hogy ti is ezt a oszichopatát védítek, ezért tartunk itt...
Mi csak elmondtuk, hogy milyen jogi lehetőségeid vannak, és az igazság az, hogy nincsenek. Persze nyugodtan nyugtathatod magad azzal, hogy a pszichopatát védjük, mert leírtuk az igazságot, ettől még nem tudsz csinálni semmit.
És hiába mondom el, hogy ez nem bűncselekmény, hanem vétség, el se olvasod azt, amit írunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!