Feltételes módban Ha valaki megüti az egyik közeli hozzátartozómat (gyerek, barátnő/feleség) és ugyan én nem vagyok jelen de az eset/feljelentés után és azt az alakot álba vágom azt mennyire nézik enyhítő körülménynek?
Azaz ez esetben nem jogos önvédelem vagy más ember védelme történt hanem egy bántalmazás utáni fogat fogért eset...
ez esetben én rosszabbul járhatok mint az aki elsőnek ütött? Ráadásul egy gyereket vagy nőt
Thunderfairy igen ezt többször is kifejtettem hogy nem önvédelem, vagy más védelme...
hanem testi sértés, a kérdés itt pedig az volt hogy a gyakorlatban az mennyire enyhítő körülmény? valamint az ilyen esetekben pénzbírság van vagy csak is szappan lehajlos börtön? :S mert ugye a törvényben nézik az okokat is és a személy hátterét
és nyilván nem én jelentem fel mivel én nem jelenthetem fel csak is az adott személy...
"a kérdés itt pedig az volt hogy a gyakorlatban az mennyire enyhítő körülmény"
Semennyire!
Annyira nem, hogy súlyosbító.
Simán bejön az előre megfontolt szándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!