Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feltételes módban Ha valaki...

Feltételes módban Ha valaki megüti az egyik közeli hozzátartozómat (gyerek, barátnő/feleség) és ugyan én nem vagyok jelen de az eset/feljelentés után és azt az alakot álba vágom azt mennyire nézik enyhítő körülménynek?

Figyelt kérdés

Azaz ez esetben nem jogos önvédelem vagy más ember védelme történt hanem egy bántalmazás utáni fogat fogért eset...

ez esetben én rosszabbul járhatok mint az aki elsőnek ütött? Ráadásul egy gyereket vagy nőt

2019. nov. 23. 12:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudja rosszul az 5ös. Nyilván mérlegelik, hogy mennyire volt lehetőségr megvédeni magát az adott személynek, de akkor sem tesz különbséget nő és férfi között. Gyereknél, fogyatékosnál, idős embernél más a helyzet olykor, de csak attól, hogy valaki nő, nem.
2019. nov. 23. 13:28
 12/24 A kérdező kommentje:
Különbséget tesz mármint nem a jog de a büntetés igen mivel a nők fizikailag gyengébbek és az a réteg aki fizikailag megtudja védeni magat vajnyi kevés.... férfiak esetében is nézik hogy most ki mekkora de azért az jobban rá tesz a büntetés sulyobitására ha egy not vernek meg mint ha két férfi között lenne az összetűzés
2019. nov. 23. 13:31
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!

Faék egyszerű vagy! Az élet nem fekete-fehér!

Simán elővesznek önbíráskodásért attól függetlenül, hogy a 100kg-os Feri ütötte meg a 65kg-os Margitot, Vagy fordítva!

2019. nov. 23. 13:33
 14/24 A kérdező kommentje:

Kérlek olvasd el a kérdést mégegyszer!!! Fekete betűkkel ki van írva hogy tisztában vagyok azzal hogy ez nem önvédelem viszont a kérdésre nem tudsz válaszolni? Szövegértelmezés! Kérlek...

Az ilyen mennyire súlyos mennyire nézik a szituációt a felindulást valamint azt hogy nem súlyos testi sérülést okoz az illető hanem kisebb sérülést (1 het el rövidebb gyógyulási idővel, mert ha jol tudom így van a határ súlyos és kis sérülés okozásánál)

2019. nov. 23. 13:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés mondjuk már meg van válaszolva.

1) Járhatsz rosszabbul.

2) Nem igazán enyhítő körülmény.

2019. nov. 23. 13:41
 16/24 A kérdező kommentje:
De nem a 70-es jóvoltából és ez is csak egy válasz egy embertől és bocsánat de gondolom nem jogon végeztél csak tisztában vagy vele
2019. nov. 23. 13:45
 17/24 A kérdező kommentje:

De mindegy inkabb át olvastam a jogot...

a könnyű testi sertés az 8 napig van...

Nagyon sok enyhítő körülmény van és ide tartozik az is hogy nem aljas cél miatt történt valamint a büntetlen előélet, becsület sértés, az elismerés és beismerő vallomás, a nyomozás segítése együttműködés a rendőrséggel vagy bíróval, maga a bűncselekmény oka ahogy előbb írtam ami nem aljas célból történik, mentális állapot, és a magatartás

2019. nov. 23. 14:15
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez rendben, csak nem ez volt a kérdés 😅
2019. nov. 23. 14:48
 19/24 A kérdező kommentje:
miért is nem? indokold meg...
2019. nov. 23. 15:55
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert te azt kérdezted, hogy az a tény enyhítő körülmény-e, hogy előbb ő megütötte egy rokonod. A válasz, hogy nem igazán.

Ezután felsoroltál egyéb enyhítő körülményeket, mint pl büntetlen előélet stb. Ami rendben van, de nem ez volt az eredeti kérdésed. Nem is azt írtam, hogy semmiféle ek nem lehet.

2019. nov. 23. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!