Lépcsőházi postaláda javítása a lakásszövetkezet feladata?
Elromlott a zár a postaládámon az épületben ahol lakok. Az épület egy lakásszövetkezet tulajdonában áll, a postaláda egy közös levélszekrény része (nem egyénileg készítettem).
A lakásszövetkezettől azt a választ kaptam, hogy ők nem foglalkoznak levélszekrényekkel, az nem az övék.
Feltételezem ez valaki-é kell, hogy legyen, de kié? Kinek a feladat a javítás?
Próbáltam értelmezni az ide vonatkozó törvényt (2004. évi CXV. törvény, 11. §, de sokféleképpen tudnám értelmezni).
Lehet, hogy fölösleges háton pörgés, de azt gondolnám, hogy a lakásszövetkezet nem csak arra kéne, hogy jó legyen, hogy fogadják a havi utalásaim. :)
Köszi az észrevételeket.
"A társasházi tulajdonosok kötelezettsége a közös költség megfizetése. A közös költség fedezi a társasházi kiadásokat, és megtakarításokat (pl. csőtörés elhárítása, beázás megszüntetése, zárjavítás, postaláda csere, közüzemi díjak rendezése)."
#1 Ez a társasházakra vonatkozó törvény. Most lakásszövetkezetről van szó. (De köszönöm az észrevételt.)
#2 Az alapító okiratot sose láttam. Ezt külön kell kérni a szövetkezettől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!