Milyen indokkal lehet átkérni polgári peres ügyet másik megyébe?
Az a gond, hogy van egy peres ügyem egy személlyel, d emivel nem túl nagy város, itt különös jelentősége van annak, hogy az egyik bíró a puszipajtása.
Na előre lehet borítékolni vajon kinek ad igazat. De ügyvéd azt mondja, erre nem hivatkozhatok jogilag.
Valakinek van ötlete? Milyen jogcímen lehetne elfogultságra hivatkozni és átkérni másik megyébe az ügyet?
oké, csak az a baj, hogy én is ebben a kisebb városban lakok :( szal egy abszurdum ez tényleg, és én is úgy járok, ahogy már mesélték, hogy volt ilyen eset, hogy már hozta magával az előre legépelt ítéletet, és a tárgyalás maga csak egy formaság volt
nem felháborító ez?
és akkor az ember tehetetlen, de azt nem értem miért nem kérhetem át a szomszédos megyébe ... így semmi értelme az egésznek, csak az a baj, hogy pedig elvileg komoly perről van szó (de hát így elintézik h mégse lesz komoly)
Budapesti emberrel is annyit beszéltem magáról az ügyről és ismerősön keresztül még egy budapesti bíróval is siekrült beszélni, aki azt mondta abszolút nyerő ügy szerinte, na csak sztem budapestiek el sem tudják képzelni milyen az egy kisvárosban, amikor a bíró úr jó haverja itt valakinek, és egyszerűen támadhatatlan, szentemberként kezelik az illetőt és semmit nem tudsz tenni ellene. El se hiszi ezt nekem egy budapesti, csak hát én meg itt élek és látom mi folyik itt.
Tiszta téboly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!