Érvényes BTK törvény ami a 16 éves fiatalkorút védi?
Figyelt kérdés
Abban az esetben ha a kiskorú szóváltást követően támadólag lép fel nagykorúval szemben,aki aképp védekezik hogy a kiskorú könnyű testi sértést szenved,amivel 5 napot kórházi kezelésre szorul,külsérelmi nyomokkal,és agyrázkódással???2010. júl. 18. 19:30
1/6 anonim válasza:
A 16 éves nem kiskorú olyan törvény ami a támadót védené miért lenne? Hogyan lenne megengedve hogy egy fiatalabb bárkit megtámadjon.
2/6 anonim válasza:
Kortól függetlenül ezt hívják jogos önvédelemnek.
3/6 A kérdező kommentje:
fiatalkorú,elírtam.
2010. júl. 18. 20:05
5/6 anonim válasza:
támadólag lép fel az mit is jelent vajon? azt szerintem a bíró dönti el hogy az támadó e vagy sem,de ha nem a fiatal ütött elsőnek,akkor nem bizonyítod be soha hogy ütni akart azért kapott egyet.én is e cipőben jártam, 2x nagyobb fószer heteken át fenyegető üzenetek küldött hogy elvágja a torkom kibelez stb, persze tele szartam a gatyám és vettem egy gázsprét. egy szép napon szembe találkoztam aez emberrel, hirtelen nekem rontott volna,de az utolsó pillanatba lefújtam, ő meggondolta magát és távozott,egyenesen a rendőrségre ahol feljelentett,igy kaptam 1 év próbára bocsájtást könnyű testi sértés miatt.
6/6 A kérdező kommentje:
agyrázkódással 4 nap kórház+6 nap otthoni ágyban fekvés javaslat,ilyenkor ez könnyű,vagy súlyos testi sértés?
2010. júl. 19. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!