Helyszíni bírságot kaptam, mert a bevásárlókocsiban maradt egy termék, a rendőrség végül azt mondta, hogy jogilag lopás. Másnap befizettem, tudom ellenőrizni, hogy megérkezett a pénz hozzájuk vagy felesleges aggódnom, ilyen hiba nem fordulhat elő?
Nem tudtam, mióta számít lopásnak a ki mit talál övé?
Főleg ilyen bevásárlókocsiban talált piti szarokon.
Az teljesen más kategória ha pénztárca, vagy borítékban talált nagyobb összeg.
Természetesen ezeket visszaadja az ember, de egy szaros terméket?
Gondolom, a cselekmény jogi megítélésében nincs különbség 100 000 forint kápé vagy egy doboz gyufa között.Emberileg nyilván máshogy viszonyulunk az egyikhez, mint a másikhoz.
Van hivatalos ügymenet:
- a talált tárgyat le kell adni az erre a feladatra kijelölt szervezetnek, amely
- adott ideig tárolja azt, és várja a tulajdonos jelentkezését.Ha ez nem történik meg,
- értesítik a megtalálót, és jogilag is ő tulajdonába kerülhet a megtalált tárgy.
A büntetés megfizetésével kapcsolatban pedig az első válasz eligazít.
Köszönöm a válaszokat, postán fizettem be a csekket kártyával, elraktam a feladószelvényt, plusz a kártya miatt kaptam róla bizonylatot is, azt is eltettem.
A 4. pedig jól írta, bent maradt az én bevásárlókocsimban, nem vettem észre, a kiérkező rendőrök pedig elmondták, hogy lényegtelen a szándék, bent maradt, így jártam. Mivel "nullás" voltam, se bűncselekmény, se szabálysértés, így alacsonyabb bírságot kaptam :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!