Szerintetek mennyire elfogadható, hogy a pàrom 15 ev utan a gyamhatosagra bizza halala utan mindenèt?
Figyelt kérdés
Egyutt vagyunk 15 eve, van egy 3 eves lanyunk. Es megkerdeztem, hogy ha vele barmi tortenik, akkor mi lesz, milesz. Es erre azt mondta majd a gyamhatosag eldonti, hogy mennyit ad nekem a gyereknevelesre, es a tobbit majd a lanyunk megkapja ha nagykoru lesz. A lakasokat is, mindent. Nyilvan nem a gyerekem dolgait akarom elvenni, de mondjuk kilehetne azokat a lakasokat adni es abbol a penzbol tudnam a gyerekemet nevelni egyetemre jaratni stb. Nem eladni akarom a dolgait, nekem is a gyerek az elso. Csak azt szeretnem, hogy mindene meglegyen addig is mig felnott nem lesz. Ès az en fizetesem keves lenne ehhez. . A parom nem megy bele semmilyen mas lehetosegbe, ez nekem elegge rosszul esik. 15 egyutt toltott ev utan. Es van egy masik felnot gyereke is es majd o donti el, hogy nekem ad e valami bevetelbol vagy nem? Ez nagyon rossz helyzet igy. Ès ugy erzem , hogy normalis csaladokban ez nem igy mukodik.2019. nov. 11. 10:29
1/7 anonim válasza:
Hát sajnos jogilag ő dönt erről, hiába, hogy én is neked adok igazat. A másik felnőtt gyereke miatt is érdemes lenne tényleg eldönteni ezt, mert ő is ki tudja mit akarna kezdeni a lakásokkal is.
2/7 anonim válasza:
Teljesen jogos, hogy a gyerekre akar hagyni mindent , a lakásokat ettől még ki lehet adni, csak a gyerekre kell fordítani a pénzt
3/7 Szentpeter válasza:
5 év együttélés után, közös tulajdon az ingó ingatlan tulajdon...
4/7 anonim válasza:
“5 év együttélés után, közös tulajdon az ingó ingatlan tulajdon...” nem az
5/7 anonim válasza:
Igazad is lenne, attól eltekintve, hogy "normális családokban" az apa és az anya házasságban élnek, és azért nincs ilyen probléma.
12 év együttélés sem volt elég, hogy feleségül vegyen? Ott kellett volna hagyni.
6/7 anonim válasza:
A Gyámhatóság ad annyi pénzt, ami a gyerek eltartásához kell. De nem gazdálkodhatsz az teljes vagyonnal, csak velük egyetértésben.
7/7 anonim válasza:
Az öt éves korlát a nem nevesített ingóságokra vonatkozik, tehát ülőgarnitúra, étkészlet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!