Börtönbe juthat az apa ha nem fizet gyerektartást? Az államtól a megelőlegezést. Nem fogom megkapni mert a gyedem 130 . 000 ft
7/10!!
Ítéletet csak a bíróság hozhat,és azt kell betartani a Közigazgatási Hivataloknak is!!! Azaz a Gyámhivatalnak,Közjegyzőnek stb...
11!
Szr rintem hanyagold ezt a kérdést, mert fogalmad nincs, miről beszélsz, enyni baromságot hordasz össze.
A bíróság hoz egy ítéletet a gyerektartasrol, amit a különélő szülőnek kell fizetnie. Ennyi.
Ezzel az ítélettel-amennyiben megfelel az ember a többi alapvető feltételnek, amit fentebb irtam-megy az ember a gyamhivatalhoz és ott igényelheti az állam általi megelőlegezést.
Tehát a birosagb a büdös életben nem fog senkinek sem állam alltal megelőlegezett tartásdíjat ítélni akkor sem, ha a fejed tetejére allsz.
"Miért ne lenne értelmes? Nekem pl egyértelmű, hogy nem az a cél, hogy az apuka börtönbe kerüljön, hanem az, hogy fizessen. Ha reális esély van a börtönre, akkor bizony sok apuka összekapja ám magát és hirtelen mégis csak tud fizetni. "
Látom nem sok fogalmad van jogokról..
Polgári epres tartozásért senki nem került még börtönbe. Ha van az illetőnek annyi havi jövedelme abból lefogják tiltani, ha meg nincs akkor az összeg nem behajtható.
Vamzerka !
De, veled ellentétben nekem épp van fogalmam róla.
A probléma csak az, hogy itt nem a tartozás az, ami miatt börtönbe kerülhet. A gyermektartas nem fizetés e kiskorú veszélyeztetésének minősül, és az bizony börtönnel is büntethető.
"Btk. 212. § Tartási kötelezettség elmulasztása
212. § (1) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt gyermektartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, és ezzel a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Az (1) bekezdés alapján az elkövető nem büntethető, a (2) bekezdés esetén büntetése korlátlanul enyhíthető, ha kötelezettségének az elsőfokú ítélet meghozataláig eleget tesz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!