Hogyha hétfőn igényelnék munkanélküli segélyt, de pont hétfőn állnék munkába, ezt megtehetem, vagy így már nem?
Kis naív!
Regisztrált álláskereső vagy?
Van az elmúlt 5 évben legalább 365 nap munkaviszonyod?
Ha ezek megvannak, akkor az eddigi munkaviszonyod szerinti összeget kapnál, ami általában 20-40.000 forint közötti összeg.
A pénzt Ft/napban számolják a határozatban megadott időtartamig (max 3 hónap), tehát annyiszor x-forintot kapsz, ahány napig folyósítják.
Ha ez idő alatt munkaviszonyt létesítesz azt azonnal be kell jelenteni, és csak annyi napra fogod kapni, ahány napig nem volt munkád!
Tehát a kérdésedre a válasz:NEM!
Nem naiv, csak fiatal, és új vagyok a munka világában, de egyébként megvan a 365 nap, igen.
De akkor ez elúszott. :(
Köszönöm a választ.
Ha hétfőn már lesz munkád - azaz dolgozol - akkor mégis mikor és hogyan mennél be munkanélküli segélyért?
Hogy gondoltad? bemész reggel a céghez, felvesznek, majd utána beugrasz a hivatalba bejelented hogy munkanélküli vagy?
#1 vagyok:
Egy alternatív megoldás:
Vázolod a leendő főnöködnek a sztorit, és kéred hogy az első időszakban napi lejelentéssel alkalmazzon. (nem fog meglepődni)
Azt végezhetsz segély mellett.
Kérdező
Nem kell szemérmeskedni, itt nyíltan is fenyegetőzhetsz, nem szükséges privátban írkálnod.
Ha már bunkó vagy akkor tedd azt mások előtt nyíltan, hogy mások is lássák mivel hálálod meg azt ha valaki elolvassa a kérdésedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!