Titokban készült hanganyagot hivatalos eljárásban fel lehet használni?
Tehát nem magánügyben, hanem bizonyítékképpen?
Ha van esetleg itt jogász, akkor külön köszi, mert eddig két jogásszal beszéltem erről, és az egyik szerint igen, a másik szerint meg nem ... na elég vicces.
Állítólag ha nem mutogatom magáncélokra hanem csakis hivatalos eljárásban használom fel, akkor lehetséges.
Na a másik szerint meg semmiképpen se. Csak az a helyzet, hogy kőkemény bizonyíték.
Most akkor egy hozzáértő szerint hogy is van ez ?
köszi
Na én ezt értem, csak ha egyszer bizonyíték ??
Figyi most extrém példának mondok egy olyat, hogy titokban a szomszéd lakásába bekamerázok az én ablakomból és felveszem ahogyan a feleségét megöli.
Na ez akkor most szintén nem lesz bizonyíték mert nem használható fel ?
Szóval nagyon egy kényes kérdés ez .....
Tök jó lenne erről konkrét jogszabályt látni, hogy milyen esetekben lehetséges vagy mégis mi van ezzel, mert olyan ellentmondásos.
de nem a szomszéd házát kamerázom be, hanem pl az én házamból bekamerázok aszomszéd kertjébe pl és úgy veszi fel ahogy agyon üti a feleségét, na most még én leszek a rossz ???
ez tiszta horror
mondom eddig 2 jogásszal beszéltem, és egyszerűen ők se tudják, ez valami hihetetlen
Nemrég változott a helyzet. Ha titokban készítesz valamit a másik fél hozzájárulása nélkül, akkor használhatod fel esetleg bizonyítékként, ha téged vádolnak valamivel, de a felvétel a te ártatlanságodat bizonyítja.
Egy ismerősöm pl. felvette a láthatást, mikor a tőle önkényesen 2 hónappal korábban bírósági határozat nélkül elszakított (!!!!) alig egy éves kislányát ment látogatni az őrült férje őrült családjához, ahol már korábban többször is megfenyegették, hogy ez és az lesz, ha nem mond le a gyerekéről. Volt, hogy kezet is emeltek rá. Aznap, mikor a hangfelvétel történt elkísérte az édesapja (nagypapa) is. Ők -a körülményekhez képest- a normálisnál is normálisabban viselkedtek, a hetek óta nem láthatott gyerekkel szerettek volna egy foglalkozni. Az apa egész egész családja (jómódúak, nem titkoltan kiváló bírósági és politikai kapcsolatokkal rendelkeztek) jelen volt. Az após gusztustalan, lekezelő hangon beszélt velük. Mikor a szerencsétlen fiatal anyuka udvariasan megkérte, hogy ha lehet hagyjon fel a fent vázolt viselkedéssel, akkor az após kikérte magának, mondván ő otthon van. Nem sokkal az után, mikor a lány megkérte, hogy legalább azt engedjék, hogy kicsit hármasban legyenek a gyermekével a hatalmas ház valamelyik emeleti szobájában még ezt is elutasították. Nem sokkal később az amúgy is ideges alaptermészetű após rátámadt a lányra és a gyermeket a kezében tartó nagypapára (a férj is beszállt). A gyerek ordított, a két szerencsétlen próbált védekezni. Az eset után az anyuka és a gyermek egyaránt hosszan zokogtak. Mindeközben akaratuk ellenére be voltak zárva a házba, ha el akartak volna menekülni se tudtak volna. Mikor a megtámadott nagypapa által kihívott rendőrök kiértek ők még mindig be voltak zárva. Az apósék mentek ki a rendőrökkel beszélni, akiknek elpanaszolták, hogy két olyan "agresszív" ember van a lakásban, akiknek semmi keresnivalójuk ott. Az lett a vége, hogy el kellett menniük (a rendőrök kísérték ki az áldozatokat, természetesen nem hagyták, hogy a gyermeket az amúgy rendezett körülmények között élő édesanya magával vigye)
Mivel titokban készült hangfelvétel az egész esetről a lány a rendőrségen hiába próbált feljelentést tenni, azt mondták, hogy az nem felhasználható, lebeszélték, mondván többet fog magának és az ügyének ártani az egésszel, mint amennyit használhat. Mivel a férj részéről többen voltak jelen az esetnél már majdnem beletörődtek a helyzetükbe.
Nem is lett volna semmi, ha pár nappal később az após nem tett volna egy több oldalas hazug feljelentést lány és a nagypapa ellen többek között könnyű testi sértés miatt. Az egész család ott szerepelt a beadványon, mint tanú. Még olyan nevek is voltak, aki nem tartózkodtak a házban aznap.
Onnantól kezdve, hogy ők voltak a gyanúsítottak a második tárgyaláson csatolhatták a teljes hanganyag pontos írott változatát, és magát a hanganyagot is. Volt egy kis döbbentet az após arcán, de úgy tűnik, hogy ennek sem volt jelentősége később. Ez már jó régen volt, azóta úgy tűnik, hogy ez az ügy el lett jegelve.
Közben a fentinél is mocskosabb, több hazugságot, rágalmat, korrupciót látott gyermekelhelyezés ügyében döntött (ugyanaz, a XVIII. kerületi) bíróság.
Az apánál helyezték el a gyereket...
értem, szóval azt mondod, ha polgári peres eljárásban én vagyok a felperes (károsult), akkro a saját igazam bizonyítására nem használhatom fel ? csak akkor ha engem vádolnának és én lennék az alperes ?
komolyan nem értem, na de már egy olyan véleményt is kaptam, hogy polgári ügyben nem lehet, de büntető ügyben meg igen
hát ... igazodjon ki valaki.
na d eoké, akkro lépjünk ezen tovább, és mi van olyankor ha az illető utána feljelent, habár pont amiatt nyertem meg a pert? akkor mit kaphatok érte ?
megnyerem a pert ellene aztán meg engem csuknak le mert voltam olyan mocsok, hogy az igazamat sikerült bizonyítani ? elég abszurd ez így , nem ?
hát és igen, a korrupció átszőtt ebíróságon én meg félhetek amúgy is h éppen megvette-e a bírót vagy mi van, de hát hallottam már ilyenről nem egyszer
ez is egy kész vicc
"Titokban felvett beszélgetések szólnak a Magyarok nyilai ellen":
ezek szerint fel lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!