Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Állami gondozott voltam, még...

Állami gondozott voltam, még bent van a támogatási pénzem amit most ki szeretnék venni, mi a menete?

Figyelt kérdés
Jelenleg a párommal hamarosan beköltözünk a családi házba, amit ő építtetett. Tartós albérletet nem szeretnénk mert abból sokat kell le adózni. Viszont a házba jogtulajdonrészt szeretnék vásárolni, amennyiben ez lehetséges, kinek volt hasonló tapasztalata

#támogatás #állami gondozott gyerek
2019. okt. 21. 09:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezen csak akkor érdemes egyáltalán gondokodni is, ha már tartós kapcsolatról van szó.

Ugyanis ha szétmentek, akkor igen bonyolult lesz a befektetett pénzedet visszakapni.

2019. okt. 21. 09:53
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
Tud róla a párod, hogy reszt akarsz a házából? Kb 99,9999999% Az esélye, hogy nem akarja.
2019. okt. 21. 10:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Jogtulajdon ingatlanon nincs.

Tulajdonjog van, amit vagy eladnak neked, vagy nem.

2019. okt. 21. 10:06
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
törekedj önálló vagyonra! a közösködés soha nem jó!!!!
2019. okt. 21. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem akarja a pali,de ha belemész,nem lesz jó vége.Rakd csak el a pénzed,a ház maradjon az övé,te meg gyűjtögess hozzá.
2019. okt. 21. 10:58
 6/13 anonim ***** válasza:
3%
Ebből az lesz, hogy a pénzed a házban marad, te meg kimész a házból, és semmid sem lesz.
2019. okt. 21. 11:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, amit írtál: "Tartós albérletet nem szeretnénk, mert abból sokat le kell adózni." Úgy érted, nem akarjátok kiadni a házat, mert soknak vélitek a bejövő pénzből az adót, amit fizetni kéne? Hát egy éve összvissz 15% a hosszútávú lakásbérletből bejövő pénz után az adó, az majdnem semmi. Ennél kevesebb a világon sehol sincs.
2019. okt. 21. 11:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az előttem szólók is írták. Nem tudom, mióta vagytok együtt, de azt a pénzt ne abba házba fektesd. Neked jelenleg ez az összvagyonod, bár fogalmam sincs, hogy mekkora összegről van szó, mennyit kapnak életkezdésként az állami gondozottak. Ha véletlenül tönkremegy a kapcsolatotok, akkor évekig pereskedhetnél, és nem biztos, hogy visszakapod a pénzed.

Ha viszont tényleg akkora a szerelem és tényleg komolyan gondoljátok, hogy a hátralévő életeteket összekötitek, akkor ülj le a pároddal, és közösen keressetek fel egy jogászt, vagy ügyvédet, mi ennek a menete. Sajna én nem tudom,mert ilyen helyzettel még nem találkoztam. Amúgy az jó, hogy jó irányba halad az életed. Nem könnyű döntés, ezt elhiszem. Írj bővebben, mióta vagytok együtt, mennyire érzed biztosnak a kapcsolatotokat.

2019. okt. 21. 11:27
 9/13 anonim válasza:
83%

Amin eddig keresztülmentél, te még hiszel a mesékben?

Lefog húzni a pali és az utcán végzed.

Ha valóban szeretne, eszébe sem jutna elszedni/elfogadni a pénzed, sőt, még adna is hozzá.

Észnél legyél, mert te aztán nem engedheted meg magadnak, hogy kísérletezgess.

2019. okt. 21. 11:46
 10/13 A kérdező kommentje:

Sajnos, azt vettem észre ide csak az okoskodó emberek jöttek, nem. Nem vagyok hülye, igenis huzamosabb ideje együtt vagyunk. És a pénzem is visszakamnám ha bármi történne mivel igenis keresztül mentem egy fajta életúton, NEM HISZEK A MESÉKBEN Sem, ezért a pénz vissza adásárol is hivatalosan ügyvéd által előjegyzett dokumentum fog készülni.Amit egyik fél sem szeghet meg.

Üdv,

2019. okt. 23. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!