Mi az anyaotthonba kerülés menete?
Sziasztok!
Szüleimmel élek,és egyedül nevelem a fiamat születése óta.
Ezzel nem is lenne probléma,de a testvérem gyerekeit is én nevelem (aki nem él velünk nem segít be) illetve a szüleim.
De én szeretnék különvállni a fiammal, rendes nyugodt életet élni.
Legreálisabb megoldásnak az anyaotthon tűnik.Mivel annyi pénzem nincs hogy egyből több havi kauciót kifizessek.
Budapest a cél, a jobb élet reménye miatt.
Ennek mi a menete? Kérhetem hogy Pest megyébe helyezzen el minket?(250km-rre lakom a fővárostól)
Szakmám van, a fiam 2,5 éves.
Köszi!
Rendes, nyugodt életet egy anyaotthonban?
Hosszú várólista van, a védőnőnél vagy a családsegítőnél lehet kérvényezni, ha a jelenlegi körülmények között veszélyben vagytok a gyerekeddel, és oda kerülsz ahol előbb helyet találnak.
Az anyaotthon egy kényszermegoldás, nem lehet válogatni hogy te mit szeretnél.
A kicsi menjen bölcsibe, te dolgozni, amíg otthon laksz tegyél félre, és utána keress albérletet
Az anyaotthon egy kényszermegoldás minden esetben. Vagy hajléktalan anyák, vagy gyermekanyák vagy menekülő anyák élnek ott. Általában többen is egy szobában. Minden csak nem kényelmes és nyugodt, de az utcánál jobb és a gyereked is veled maradhat.
Esetleg szociális bérlakást igényelhettek majd, ha újra elkezdesz dolgozni és Budapesten találsz munkát, de azokra is nagyon hosszú a várólista és szigorúak a feltételek.
Akkor keress munkát, bölcsit és vegyél fel hitelt a kaució kifizetésére.
Természetesen kérvényezheted a felvételed anyaotthonba, de csak azért nem fognak felvenni mert neked most nem jó otthon.
"Akkor keress munkát, bölcsit és vegyél fel hitelt a kaució kifizetésére."
"Munkaviszony nelkul adnanak hitelt? Mert jelenleg az nincs"
Sorrendre figyelj oda:
1. Keress munkát
2. Keress bölcsit
3. Vegyél fel hitelt a kaucióhoz.
Senki nem mondta, hogy egyszerű és minden rögtön az öledbe fog hullani. Ha valami nem tetszik a jelenlegi helyzeteden, akkor tegyél ellene és ne másoktól várd a megoldást.
A kerítés Budapesten sincsen kolbászból. Gyakorlatilag az ország 1/5-e itt lakik, szóval elég nagy a verseny ha normális munkát akarsz. Egy pillanatig ne hidd, hogy ha felköltözöl akkor csak úgy megváltozik az életed. Pláne, hogy tenni se nagyon akarsz érte.
Hogyan tegyek ha 3 gyereket terelgetek es az istem háta mögött lakom még eggyel? Tudom jól hogy mi lenne a sorrend.
Nem azt kértem hogy te etessél.
Az isten háta mögött is van bölcsi, ovi, annak a közelébe keress munkát.
Bármennyire is nem akarsz enélkül nem fogsz tudni elindulni.
Láttál te már anyaotthont, te azt hogy vagy milyennek képzeled el? Vagy a pesti jobb életet milyennek képzeled el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!