Közjegyzői fizetési meghagyásnál ha határidőig nem reagál a cég akkor automatikusan végrehajthatóvá válik az összeg? Vagyis még jó is nekem hogy nem válaszolt?
Közjegyzői FMH, melyre a cégnek (munkahely) átvétel + 8 napja van reagálni. Ha reagált volna akkor vagy fizetnie kellett volna, vagy per lenne a dologból.
De nem reagált semmit. De ha jól értem a jogszabályt, 8 napja volt az ellenvéleményét kifejezni,de nem tette, határidőn túl már nem is teheti, így a kövelés „elfogadottnak“ számít és végrehajthatóvá válik.
Vagyis summa summarum még jól is jön nekem hogy nem reagált, mert így a legkényelmesebb, nem kell pereskedni, csak simán végrehajtó és az majd intézi a többit?
Fizetésmeghagyás esetén ha nem közjegyző hit. szerződésed (ami meg lehetetlen hogy az legyen) volt akkor nem kapsz közjegyzői fizetési meghagyást.
Valamit nagyon félrenéztél/olvastál.
"volt akkor nem kapsz közjegyzői fizetési meghagyást."
Hogyne kapna.... én is így intéztem el az utolsó bérem egy volt munkahelyemen. Nem fizettek 5 napon belül húzták halasztották már 1 hónap is eltelt, és akkor közjegyző és ahogy megkapták a meghagyást másnap utalták a pénzt.
Ha nem utalták volna akkor meg per lett volna, amit meg buktak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!