Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelező a gyógyszer csomagolá...

Kötelező a gyógyszer csomagolásán/betegtájékoztatójában a magyar felirat?

Figyelt kérdés

Olyan szemcseppet írtak a 3 éves lányomnak, amin egy magyar szó nem volt. Állítólag portugálul volt ráírva. Pupillatágító amúgy, kórházi szemészeti vizsgálathoz kellett itthon cseppentenünk.

Ez törvényes? Nem kellene magyar felirattal is ellátni? Nyíregyházán váltottam ki, vényköteles.

A neve: Cicloplegicedol.

2019. okt. 1. 13:28
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Írtam nekik egy emailt,kíváncsi leszek, válaszolnak-e.
2019. okt. 2. 19:01
 12/15 A kérdező kommentje:
Na, válaszoltak az emailre. Az ilyen gyógyszereknél a patikában kell kérni a magyar nyelvű tájékoztatót.
2019. okt. 3. 18:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérni? Adniuk kéne maguktól,
2019. okt. 3. 19:12
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen... Még előre én honnan tudjam, hogy a csomagolásán nincs magyar nyelvű leírás?

Na mindegy... Jó tudni

2019. okt. 3. 19:46
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen... Maguktól kéne. De legközelebb, ha valami honolului nyelvű gyógyszert váltok ki, legalább visszaballagok betegtájékoztatóért.

Azt írta a hölgy az OGYÉI-tőle, hogyha kérdésre sem adnak a gyógyszertárban tájékoztatót, akkor jelezni kell feléjük az adott patikát.

2019. okt. 4. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!