Kötelező a gyógyszer csomagolásán/betegtájékoztatójában a magyar felirat?
Figyelt kérdés
Olyan szemcseppet írtak a 3 éves lányomnak, amin egy magyar szó nem volt. Állítólag portugálul volt ráírva. Pupillatágító amúgy, kórházi szemészeti vizsgálathoz kellett itthon cseppentenünk.
Ez törvényes? Nem kellene magyar felirattal is ellátni? Nyíregyházán váltottam ki, vényköteles.
A neve: Cicloplegicedol.
2019. okt. 1. 13:28
2/15 anonim válasza:
Nem kötelező, a betegtájékoztatónak kell magyarul kenni
4/15 A kérdező kommentje:
A betegtájéjoztató sem volt magyar!
2019. okt. 1. 15:35
5/15 anonim válasza:
Azt nem hiszem, gondolom csak nem találtad meg rajta a magyar feliratot
7/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fogyi, hidd el. Nem volt magyar felirat a betegtájéjoztatón!
A férjem azt mondta, hogy jelentsük be a NÉBIH-nél. De én nem voltam biztos benne, hogy ez így szabálytalan.
2019. okt. 1. 17:21
8/15 A kérdező kommentje:
A neten rajta van, tudom. Én is ott olvastam el... És akinek nincs netje? Azzal mi van?
2019. okt. 1. 17:22
9/15 anonim válasza:
Nébihnek ehhez semmi köze, ha valóban nem volt rajta magyar szöveg, akkor az Ogyéinek lehet bejelentést tenni
10/15 A kérdező kommentje:
Oké, köszi
2019. okt. 1. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!