Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Internetes vásárlással kapcsol...

Internetes vásárlással kapcsolatos kérdés, ha az eladó így viselkedik akkor átvertek engem ugye?!

Figyelt kérdés

Előre utaltam a pénzt hétfőn. Azt írta amint megérkezik az összeg küldi a terméket melyet egy apróhirdetésben hirdetett. Azt írta hétfőn az eladó, hogy már meg is érkezett hozzá a pénz, és aznap este későn írta már fel is adta Postán a terméket!

A termék azóta sem érkezett meg! Ami a legfurcsább hogy csomag számot nem hajlandó írni. Mindig kitérőt keres amikor a csomag számát akarom elkérni nem adja meg teljesen mást válaszol. Akkor átvertek ugye?

2019. szept. 25. 20:13
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni, de bátran megadhatsz minden adatot, pl. számlaszám, felhasználónév, stb.
2019. szept. 25. 22:04
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nézd meg, hogy még miket árul, készíts mindenről fényképet, stb., mert lehet, hogyha emlegeted a rendőrséget, akkor törölni fogja ezeket. Az pedig még gyanúsabb.
2019. szept. 25. 22:07
 13/28 A kérdező kommentje:
Azért utaltam előre jóhiszeműen, mert nem gondoltam volna hogy valakinek tízen valahány ezer forint megér annyit a mai világban hogy viselje a következményeket ez után...
2019. szept. 25. 22:19
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tenném, hogy ha jövő hétig nem érkezik meg a csomag, akkor mennék a rendőrségre.

Soha ne utalj előre. Akkor se, ha már van vagy 50 pozitív értékelése, mert sok csaló hamisít magának.

2019. szept. 26. 02:32
 15/28 anonim ***** válasza:
69%
Előző vagyok, azért kanyarodtam még vissza a kérdéshez, hogy ahogy nagyon okosan az egyik másik válaszoló is írta, ne emlegesd neki a rendőrséget. Ne fenyegesd rendőrrel, perrel, kiegyenesített kaszával, mert akkor azonnal úgy felszívódik, hogy kevés nyoma marad. Az a legjobb, ha egy csaló akkor tudja meg hogy valaki feljelentette, ha megkeresi a rendőrség.
2019. szept. 26. 02:48
 16/28 anonim ***** válasza:
61%
Előre SOHA nem utalunk! Legalább is Magyarországon nem. Millió meg egy lehetőség van utánvétre, nem tudom, miért utal még bárki előre.
2019. szept. 26. 10:35
 17/28 anonim ***** válasza:
80%

Annyit hozzáteszek még, hogy ha mégis muszáj, mondjuk ebay-ról rendelt termék esetén, akkor is előre csak paypallal fizess, mert ott van lehetőség a pénz visszaszerzésére, ez a paypal rendszer egyik fontos szolgáltatása.

Néha banknál is megoldható, ha időben felkeresed a bankodat, elmondod az ügyfélszolgálatnak, hogy mi a gondod és vissza tudják vonni a tranzakciót. De ez utóbbi csak akkor, ha még időben vagy.

2019. szept. 26. 10:43
 18/28 A kérdező kommentje:

Ha az ,, eladó" tel. számára és email címére rákeresek a Google-n, ugyanazzal a hirdetés szöveggel még rengeteg apróhirdetés jelenik meg. Rengeteg különböző email címet látok ugyanazzal a szöveggel , vagy ugyanaz a szöveg + email cím+ más telefonszám. Most vagy szóról szóra másolt valaki hirdetést v létezik hogy 2017 óta így árulhat valaki? Még 2017 hirdetéseket is találtam a Google-n.

Ugyanaz a hirdetés szövege, ugyanaz a telefonszám, email cím más.

2019. szept. 26. 13:13
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor bizony csaló, mert egyes csalók így szokták. Ne is írj neki többet, ne hívd, hanem szedj össze minden adatot, a hirdetést, az ugyanilyen szövegű hirdetéseket is és emaileket, üzeneteket, az utalás visszaigazolását, mindent nyomtass ki és pénteken (ez mind bizonyíték), vagy hétfőn irány a rendőrség. Arról van írásos üzenete, amelyben azt állítja, hogy feladta a terméket? A lényeg, hogy meglegyen írásban is minden, nyomtatva. Ezért szoktam az üzleti ügyeket is írásban, vagy emailben intézni, mert a jogászom szerint mgé egy email is felhasználható bizonyítékként és sokáig megmarad a szolgáltatónál is. Valószínűleg ezzel nem csak magadon segítesz, hanem másokon is, másokat is átverhetett már és ha többen feljelentik, annál biztosabb, hogy lép a rendőrség az ügyben. Lehet, hogy már eleve nyomoznak utána.
2019. szept. 26. 15:51
 20/28 A kérdező kommentje:

Ma bebizonyosodott hogy csaló.

Először azt állította hogy az autó szervizben hagyta a csomag számát. Nincsen nála a papír stb ... Az összes másik nála van csak az enyém nincsen ott.

Ma átküldött egy valótlan UTÁNVÉTES!!! Csomag számot leellenőrizhető a posta csomag nyomkövető oldalán. KARCAGRA küldték és nem Pest megyébe ahová kértem a csomagot. És én előre utalással fizettem. Nem utánvétes csomagot kellett volna küldenie de teljesen mindegy az egy valótlan csomag szám Karcagon átvette valaki utánvéttel. Miután szembesítettem hogy a csomag száma amit küldött valótlan számomra, azt írta hogy azért nincsen csomag szám mert nem utánvéttel kértem... És ha utánvétel nélkül ad fel csomagot nem kap papírt! A saját ellentmondásaiba keveredik és folyton hazudik.

Nos legutóbb azt írta levélként adta fel vagy csomagként nem tudja hogyan... Röhely! Mindjárt agyvérzést kapok egy ilyen csaló miatt az eszem megáll! Most ott tartunk holnapig várom vissza a pénzem. Trágár stílusban megenyegetett hogy bajban leszek ha feljelentem. Eljön a címemre amit Postázási címnek megadtam. Szerintem nem én vagyok az első akit átvert 2017 óta azért fél ennyire a feljelentéstől mert kilátásba helyeztem neki.

2019. szept. 26. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!