A családi pótlék képezheti hagyaték tárgyát?
Anyum 3 unokát nevelt és hugomat a halala elott. Az összes csaladtamogatasi jarulek anyu kartyajara lett kiutalva, ahhoz senki nem nyult meg, nem is fogunk.
A 3 unoka és a hugom családi potlekjat szetoszthatjak hagyatek cimszo alatt?
Egyéb tapasztalatok?
Ahogy anyukád meghalt a család támogatási pénzeket kérni kellett volöna rögtön annak aki ezeket a gyerekekt neveli.
Szerintem , ha hónapokig senki nem kérte, hogy máshová utalják akkor ezt jogtalanul utalták ki. Ès eltudom képzelni, hogy a hívatalnak azt vissza kell fizetnetek és aki ezentúl neveli a gyerekeket annak vissza menöleg(anyuka haláláig) kifizetik.
Elöször bármit tesztek intézzétek el a családtámogatási pénzt.
Ma 1 honapja hogy elhunyt.
Nemrég tudtam csak megigenyelni a csp-t, mert nem volt kész a gyámügyis papirom. Ezert nem tudtam korabban ezt tenni.
Az augusztusit 2-án utalták, (08.02.) Anyu 6-án halt meg.
A szeptemberi csp-t pedig 28-án utalták a kártyájára.
En nagyon nem tartanám korrektnak ha szétosztanák a hagyatékin ezt az összeget, mivel ez a gyerekeknek járna, nem az örökösöknek.
A jegyző mondta ezt, hogy neki nem számít, kinek és milyen jogcímen van pénz a kártyán, hiába vittem a számlakivonatot...meg se nézte. Vittem az igazolást, hogy tényleg a gyermekekre kapta és csp-ról van szó valamint a gyesről...el se kérte... Mondta hogy a hagyatéki után pert indíthatok, ha nem egyezünk meg mi testvérek.
A gyerekeknek én nagynénjük vagyok, én nevelem őket továbbra. Az anyjuk 4 éve hagyta el őket, nekem nővérem. Ő pl el se fog jönni a tárgyalásra
Elég nonszensznek tartom, ha Magyarországon ez így törvényes...hogy a gyerekek pénzét hagyatékként kezelik...2019-ben.
Próbálom visszahívatni a MÁK-nál a 08.28-án utalt CSP-t, mert azt jogosulatlanul utalták... Mi mást tudnék tenni még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!