Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mivel szankcionálhatnak ha...

Mivel szankcionálhatnak ha nem megyek el lakógyűlésre?

Figyelt kérdés

Bekerültem egy olyan házba ahol kb mindenki nyugdíjas rajtam kívül, vagy nem dolgozik mert le van rokkantazva.

Eddig mindig akkor volt ez a gyűlés amikor dolgoztam, mert 3 műszakban vagyok.

Nagy meglepetésemre tegnap az egyik nyugdíjas hozzámszólt amikor jöttem haza hogy jó lenne betolni a képem a gyűlésre mostmár. Igen, ezt így mondta, pofám leszakadt, majd magyarázta hogy meg leszek szankcionálva. Otthagytam, ő pont az a kategória akivel nem érdemes leállni még beszélgetni sem, nemhogy vitatkozni. Egy másik lakótársammal is beszéltem aki normálisabb, és elvileg téma volt az hogy aki nem jár be, attól valamilyen pénzt még bekérnek a közös költségen kívül, mert nem vesz részt a ház fontos ügyeiben. Ilyen tényleg megtörténhet?

2019. szept. 8. 12:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel sem szakcionálhatnak. Ugyanakkor nem veszel rész olyan döntésekben, amik rád is terheket róhatnak. Megoldásként javaslom, hogy adj egy normális lakótársadnak egy meghatalmazást, hogy a nevedben eljárhasson a következő lakógyűlésen.
2019. szept. 8. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Elvehetik a lakásod,

Vicceltem, megijedtél, mi?

Ahogy az első válaszolócska írta, meghatalmazol valami báttyát, hogy csápoljon helyetted a sok néni között, én megkérném külön, hogy banya tankkal menjen és panaszkodjon random dolgok miatt. Feelinges lenne.

2019. szept. 8. 12:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyvalakit tudok megkérni, akivel beszéltem, de mi lesz ha bármi indoknál fogva nem vállalja el?
2019. szept. 8. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor add el a lakást, költözz máshová!
2019. szept. 8. 13:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel. Kérhetnek pénzt, te meg nem fizeted be. Jogi úton ugysem tudja beszedetni mert nincs ra alapja.
2019. szept. 8. 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
De van, bárkitől a következő módon, elmegy x a közjegyzőhöz, fizetési meghagyást állít ki lakcímre , ha 15 napon belül nem történik fellebezés jogerős. Erre figyeljetek. Postát mindig figyelni. Egy esetről hallottam, és 260 ezre bánta az üeglnek.. aljas dolog.
2019. szept. 8. 14:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság, nem követelhetnek semmi pénzt. A lakógyűlésen a részvétel nem kötelesség, hanem lehetőség. Aki nem vesz részt pl. egy szavazáson, az utólag hiába pampog, hogy ő ezt nem akarná. De egy tájékoztató is lehet fontos.

Mindegy, lehet csinálni meghatalmazást. 2 tanú kell.

2019. szept. 8. 15:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező a lakógyűlés. De például, ha hitelt vesz fel a lakóház, hogy szigeteljenek és mindenki belemegy de te nem vagy ott, akkor neked is fizetned kell a hitelt ami lehet, hogy havi 50 ezer forint. Szóval lehet ezzel szívni.
2019. szept. 9. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!