A céges jogásznak nem kéne közbeszólnia ha a főnök jogilag nonszensz inkorrekt dolgot mond? Oké hogy őt a cég fizeti de ha fekete fehéren baromság hangzik el?
Céges munkaértekezlet ahol is ott ül a főnök annak helyettes a céges jogász és az összes dolgozó. A főnök pofázik a többiek hallgatják.
A kérdésem ha a főnök egy jogi kérdésben nonszensz inkorrekt megnyilatkozást tesz akkor a céges jogásznak nem kéne közbeszólnia hogy baromságot beszélsz drága főnök úr?
Oké hogy a jogász a cég érdekeit nézi de 1+1 = 2 még akkor is ha a cég érdekei mást mondanak.
Példák:
Mindenkinek úgy módosítjuk a munkaszerződését ahogy akarjuk aztán ha nem tetszik az illetőnek mondjon fel (közben: a cégnek kell felmondani ebben a szituban, ha az új szerződést a dolgozó nem fogadja el)
A másik: jogunk van úgy csökkenteni a szabikat ahogy megállapodunk a dolgozóval, akár 10 napot is adhatunk az évre (közben: nem! A szabit az Mt szabályozza, és a dolgozó még saját kérésre se mondhat le róla)
Vagy: a felmondási idő úgyis munkanapra vonatkozik (közben: NEM. A felm idő naptári napra vonatkozik...)
meg hasonló védhetetlen agyament baromságok.
Ilyenkor a céges jogász meg az ő „szakmai hitele“ hol van hogy nyikkani se mer? mert a pofákat vágja grimaszol, cisszeg de azért megszólalni azt már nem mer.
Nézd.
1) nem az én dolgom
2) amíg engem személy szerint nem érint... addig minek?
Ű
ne félj ha majd nekem mondanák felmondási idő alatt hogy munkanapra és nem naptári napra érvényes, ne félj a farkánál fogva rángatnám a főnököt a bíróságra.
De addig meg csak röhögök.
De azért se értem mert ha per lesz (és volt már itt ezer per) akkor úgyis a céges joágsznak kell védeni a céget ezeben a védhetetlen ügyekben
"Nyilván szól, csak majd utána négyszemközt a főnöknek."
És akkor miért jönnek újra és újra ezek elő? A felmondási idő munkanap nos ezt vagy 20x hallottam már.
A t jogász úr nem szól hogy drága főnököm hülye vagy mint t a seggem hát olvasd már el az Mt-t ott a net 5 perc alatt megvan!
"1) nem az én dolgom-de igen hiszen mindenkit érint,ezt magad írtad.
2) amíg engem személy szerint nem érint... addig minek?-mindenkit érint,ezt magad írtad.
itt hiába háborogsz,a munkahelyeden kellett volna mutatni valamit.
Na pont ezt nem értem hogy a cég ad egy olyan munkaszerződést amiben jogi abszurd van (pl szabadságról való lemondás...) és ezt netán valaki bíróságra viszi-hát ki fog ott vért hugyozni hogy védje a céget? Kit néz majd mindenki hülyének? A jogász hogy ilyet kiadott a keze közül. mert az evidens hogy a szerződéseket elvileg a jogász állítja össze hogy baromság ne legyen benne.
Valóságban meg a főnök állítja össze a jogász meg csak az áment mondja rá, És kit néznek végül majd hülyének ? A jogászt aki rámondta az áment.
Ez neki vajon miért jó? Gondolom vastag az a bankszámla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!