Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasság ideje alatt a házastá...

Házasság ideje alatt a házastársam egyik napról a másikra kipakolhat engem a lakásából?

Figyelt kérdés
2019. aug. 20. 14:32
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Talán igen, talán nem. Attól függ, be vagy-e jelentve oda, mennyi a tulajdonrésze, stb. Ez így kevés információ.
2019. aug. 20. 14:35
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Ha ő az egyedüli tulajdonos és nem vagy bejelentkezve a lakásba, akkor simán. Ha be vagy jelentkezve, akkor is megoldható, csak kicsit macerás.

Ha közös tulajdon, akkor nem rakhat ki.

2019. aug. 20. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem vagy bejelentve simán. ha be vagy akkor kb pár nap míg kényszerkijelent és utána is.
2019. aug. 20. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Szép kis házasság lehet.
2019. aug. 20. 17:21
 5/9 anonim ***** válasza:
7%

Gondolom -már megint- korábban jött haza az a csúnya férj...

Én is kivágnálak a helyében ha rajtakaptalak volna egy pasassal, ráadásul a saját lakásomban!

2019. aug. 20. 18:57
 6/9 anonim ***** válasza:
7%

" a lakásából?"

Ezek szerint kizárólag az övé.

Te csak -aranyásóként- beköltöztél a tutiba.

Hát eddig tartott az aranyéleted....

2019. aug. 20. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Többen írták a bejelentést. A bejelentésnek semmi köze ahhoz, hogy van-e valakinek joga laknia valahol. Ez egy közkeletű tévhit. Eleve a bejelentés csak a tényállás közlése a hatóságokkal, tehát az ott lakás és a használat valamilyen jogcíme már értelemszerűen a bejelentés előtt is fennáll.
2019. aug. 20. 22:29
 8/9 anonim ***** válasza:
"Kényszerkijelentés" pedig nem történhet meg addig, amíg az illető ott lakik. Nem a lekvár teszi el a nagymamát: lakcímrendezésnek akkor van létjogosultsága, ha valakinek nem a valós lakóhelye van bejelentve a nyilvántartásba, és nem fordítva.
2019. aug. 20. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is "kényszerkijelentettem" a férjemet. A folyamat nagyon egyszerű. Gyakorlatilag semmit nem kérdeztek, kb 30perc volt az egész ügyintézés.
2019. aug. 21. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!