Haszonélvező nem fizeti a közterheket mi a teendő a tulajdonjogosnak?
Miért vannak az órák a te neveden????
Keress fel egy ügyvédet!
És beszéld meg vele, mit javasol!
Én nem vagyok ügyvéd, de az én javaslatom ez:
Fizesd ki a tartozást! És kérd meg az összes szolgáltatót, hogy szerelje le az órákat! Ez sokba fog kerülni ugyan visszaszerelni.
Utána indíts polgári pert a haszonélvező ellen, és egyezz ki vele a bíróságon, hogy a tartozásáért cserébe lemond a haszonélvezettől!
Sajnos rossz hírem van. Legfeljebb annyit tehtsz, hogy kikapcsoltatod a szolgáltatásokat az ingatlanban.
Amit eddig a te nevedre felhalmozott, az a te hibád. Engedted, hogy a te neveden lévő órákra fogyasszon.
Ne is próbálj perelni. Önhiba.
Büntető-jogi irányban sincs értelme próbálkozni. Tegyük fel hogy bűncselekmény lenne amit elkövetett, akkor te viszont azonnal bűnsegédnek minősülnél függetlenül attól, hogy te lennél a sértett.
#4 vagyok:
Csúnyábban fogalmazva:
Te tetted lehetővé hogy megkárosítson, amihez, ha haszon-élvező, akkor a joga is megvan hiszen az ingatlanban lévő szolgáltatások haszna is a jog szerint őt illeti.
Hogy te lehetővé tetted hogy ezt a törvényes hasznot a te károdra élvezze?
A te bajod. Megtámadhatatlan.
Ptk.: 5:149. § (3) A haszonélvező viseli - a rendkívüli javítások és helyreállítások kivételével - a dologgal kapcsolatos terheket. A haszonélvezőt terhelik a dolog használatával kapcsolatos kötelezettségek.
Megjegyzem az órák leszerelésére nincs lehetőséged. Szolgáltató se fog belemenni. Mégha valahogy meg is teszed, a haszonélvező birtokvédelmi eljárást kérhet, amit meg is fog nyerni. Végül saját költségen vissza kell állítanod.
Amit tehetsz, hogy nemperes eljárásban (fizetési meghagyás) követeled a költségeket. Majd ráiratod. Bár a kérdésből nem derül ki kinek a nevén van.
Netán a neve alatt kerül lekapcsolásra, akkor pedig te követelheted a haszonélvezet tárgyában bekövetkezett változás visszaállítását. Ha ennek nem tesz eleget, az a haszonélvezet felfüggesztéséhez vagy megszüntetéséhez is vezethet.
#5, #6-nak:
Te mégis mi a jó Isten f'xáról beszélsz?
A szolgáltatókkal kötött szerződésnek mi köze van az ingatlanhoz? SEMMI!
Majd én eldöntöm hogy kötök -e szerződést valamelyikkel, és ha kötöttem, akkor eldöntöm hogy felbontom -e vagy sem!
SEMMI KÖZE AZ INGATLANHOZ!!!!!
"Mégha valahogy meg is teszed, a haszonélvező birtokvédelmi eljárást kérhet, amit meg is fog nyerni."
Milyen okkal kér birtokvédelmi eljárást? Ennek csak kizárólag akkor lenne helye, ha Ő MAGA nem köthetne a szolgáltatóval szerződést!
Tanulj még egy picit, és ha kérhetlek, ne vezesd félre a kérdezőt! Tudom hogy vérlázító a szitu, de akkor is tehetetlen. A szerződést pedig az abban foglalt feltételek mellett bármikor felmondhatja.
#7 vagyok:
Ha, tegyük fel hogy az ingatlanra nincs bekötve a gáz, akkor birtokvédelmi-eljárás keretében kötelezi?
Ne röhögtess.
Ismét #7:
Ott hibázott a kérdező amikor bizalmi alapon feltételezte, hogy a haszonélvező fizetni fogja a számlákat. Hiba volt, most fizethet ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!