Kötelezhető-e kerítés építésére?
Vettünk egy házat.
Úgy tudom az utcáról nézve a jobb oldali kerítés a miénk. Ez meg is van csinálva, a bal oldal nincs.
A szomszédnak van egy kisgyereke, egy macskája. Én venni akarok egy rottweilert, a páromnak rengeteg motorja, fűnyírója, fűkaszája van. Nem minden férne el a garázsban, sok érték lenne az udvaron is.
Nem szeretném ha átjárnának a nyilt kerten keresztül lopni, vagy ha átjárkálna hozzánk a gyereke/hozzájuk a kutyánk. Baleset is lehet, megharapja a gyereket a kutya, vagy valamit megrongál nálunk a gyereke -nem feltétlenül szándékosan-, tegyünk fel a kártékonykodás közben meg is sérül és még mi leszünk a felelősek...
Azt olvastam régebben hogy ilyenkor lehet kérni az önkormányzatnál hogy szólítsák fel kerítés készíttetésére. Adnak valami határidőt neki ami alatt meg kell csinálnia. Tényleg van ilyen lehetőség?
Nekem az is jó lenne ha sima dróthálós kerítést csinálna, a legolcsóbb verzió is megfelelne, csak legyen kerítés.
Én nem akarom megcsinálni, mert nem az én kötelességem és pénzem sincs rá. A házat is teljesen fel kell újítani belülről..
253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről, 44. § (1) bekezdés, a telek határvonalain kerítés létesíthető, tehát nem kötelező a kormányrendelet értelmében.
Remény: a helyi építési szabályzat, mely kötelezővé teheti a kerítés létesítését, érdeklődjön a helyi rendeletről az illetékes önkormányzatnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!